A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2008. márc. 24.

Külföldi befektetések Thaiföldön

A 2007-es év során a thai gazdaság padlóra került. 2006 őszén a thai hadsereg katonai puccsal döntötte meg a korrupcióval vádolt Thaksin Sinawatra miniszterelnök hatalmát. 2007 folyamán a katonai hunta volt hatalmon, mely kevésé törődött az ország gazdaságával. 2007 decemberében általános választásokat tartottak, melyet Thaksin korábbi Thai Rak Thai (Thaiok Szeretik a Thaiokat) pártjának utód pártja a PPP nyert. A politikai bizonytalanság elriasztotta a befektetőket és a helyzetet tovább súlyosbította a katonai vezetés számos befektető ellenes intézkedése. Az új kormány kiemelt céljai között szerepel, hogy Thaiföld visszanyerje a befektetők bizalmát. Az országnak erős versennyel kell számolnia e téren, mert amíg Sziámban kedvezőtlenebb lett a gazdasági környezet, addig a környező országok folyamatosan az invesztíció megkönnyítését célzó intézkedéseket hoznak.

A fentiek tudatában is sokkolóak a külföldi befektetésekről szoló hivatalos adatok. Mint a lenti táblázatból látható ezek összege egy év alatt (2006/2007) 1/20-ára redukálódott. A Thai Befektetési Bizottság februári hírlevele a 2006, 2007 és 2008 januári külföldi befektetésekről a következő adatokat közölte:



http://www.boi.go.th/english/download/publication_investment/83/February_08.pdf, 2008.03.24.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.