A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2013. márc. 27.

Online kérdőívszerkesztés - megújult a Google űrlap alkalmazása

Nemrégiben némileg megújult a Google űrlap alkalmazása, a változások közül több még egyszerűbbé teszi a kérdőívszerkesztést és vannak egyéb pozitívumok is.
Letisztultabb, átláthatóbb lett a szerkesztő felület, automatikusan menti a rendszer a módosításokat. Már linkek is elhelyezhetők a kérdőívben, a rács típusú kérdéseknél többé nincs ötben maximálva a válaszlehetőségek száma, stb. A továbbiakban részletezem ezeket.

+ MÉG ÚJABB: Online kérdőívszerkesztés - már kép is beilleszthető a Google űrlapba

Téma

Új űrlap létrehozásakor azonnal feljön egy ablak, amiben témát választhatunk, igaz kevesebb verzió áll rendelkezésre, mint korábban. Az alapértelmezett téma elég semleges, jól használható - természetesen ez később is megváltoztatható.


Válaszok megjelenítése

Fontos változás, hogy bár lehet kérdőívet szerkeszteni, sőt ki is lehet tölteni azt, a válaszok egyenként csak akkor lesznek láthatóak és letölthetőek, ha megadjuk annak célpontját (egyébként csak az összegzést lehet megtekinteni).
Ezt két helyen is megtehetjük, egyrészt a Válaszok menüpont alatt Válaszok célpontjának megadása, vagy menüpontok alatt található sávban. (Alapesetben Új táblázat-ot válasszunk.)


 
Ezután a Drive-ban (régebben Dokumentumok) külön szerepel az űrlap és külön a táblázat a válaszokkal.


Éles űrlap megtekintése

Hasznos a menüpontok alatt található sávban az Éles űrlap megtekintése gomb is. Szerkesztés közben egyszerűen megnézhetjük, hogy miképp néz ki a kérdőívünk (nem kell jobb klikk, automatikusan új ablakban nyílik meg)

Link 

Korábban nem lehetett linket tenni a kérdőívekbe, most már erre is van lehetőség. A link automatikusan új ablakban nyílik meg.
Ezt a linket szakaszfejlécben helyeztem el.


 De a kérdés címébe, vagy a súgószövegbe is elhelyezhető.


Itt megnézhető élesben is: https://docs.google.com/forms/d/1wznISz49xe7Q8oeAdM2AFDG4EKcC_-Lq_HyewbBle5o/viewform

Új elem hozzáadása

Kényelmes, hogy az új verzióban minden oldal alján van lehetőség új elem hozzáadására (ez lehet kérdés, szakaszfejléc vagy oldaltörés). Azaz ha egy új elemet akarunk hozzáadni a kérdőívhez, akkor ez nem a kérdőív legvégére kerül, hanem annak a lapnak a végére, ahol ezt választjuk.
 



Frissítés: Legújabb, hogy már tagoltan jelennek meg a lehetőségek az új elem hozzáadásakor, így néz ki:

Rács típusú kérdés

Talán a leghasznosabb változás, hogy a rács típusú kérdéseknél már nincs korlátozva (eddig öt volt a maximum) a válaszlehetőségek (azaz az oszlopok címkéinek) száma. Persze túl sok válaszlehetőséget a kérdőív szélessége miatt így sem érdemes megadni, de pl. 5 fokú skála + nem válaszol már így ebben a formátumban is használható.



Választás listából típusú kérdés


Az űrlapok korábbi verziójában hiba volt, hogy ennél a kérdéstípusnál a kész kérdőívben a legelső válaszlehetőség látszott a lenyíló ablakban. Ha a válaszadó nem jelölt semmit, akkor a program úgy vette, hogy az első lehetőséget választotta, ez jelent meg az eredményekben. Most viszont már üres cella látszik a kérdőívben, csak a legördülő sávban jelennek meg a válaszlehetőségek.



Válaszlehetőségek megadása egy másolással


Igen gyorssá és egyszerűvé vált a válaszlehetőségek megadása azáltal, hogy nem kell a válaszlehetőségeket egyenként bemásolni a kérdőívbe. Ha szerkesztett dokumentumból másoljuk és a válaszlehetőségek enterrel vannak elválasztva, akkor a program automatikusan különállóként értelmezi ezeket, tehát elég egy jobb klikk/másolás vagy CTRL V.

1. Igen
2. Nem
9. Nem tudja / nem válaszol


Megerősítő oldal

Az űrlapok szerkesztés legvégén az új verzióban egy Megerősítő oldal található. 
Újdonság az is, hogy lehetővé tehető a válaszadók számára, hogy beküldés után még szerkesszék a válaszaikat. Ezzel a funkcióval tulajdonképpen megoldhatóvá vált, hogy a kérdezett megszakítsa a kérdőív kitöltését és később folytassa, de ez csak akkor működik, ha a kérdésekre a válaszadás nem kötelező. (Ha kötelező egy vagy több kérdés, akkor nem lehet az űrlapot addig elküldeni, míg azokra nem érkezett válasz.)

 
Szerzői jogok és a korrekt információ-felhasználás

További kutatási eredmények, érdekességek Magyarországról és a világról a ZIPP.hu-n

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

67 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia! Hogyan lehet kiértékelést végezni? A Google Drive alkalmas az összetettebb eredmények készítésére is? Például kereszttábla? Tud úgy szűrni, hogy egy bizonyos kor - mit válaszolt adott kérdésre?

Danó Györgyi írta...

Szia,

Az űrlapból és a táblázatból (válaszok) is elérhető a Válaszok összegzése menüpont - ez csak az összesített eredményt mutatja meg.

A táblázatban, ahol a válaszok találhatók, vannak különböző funkciók (szűrés, átlag számítása stb.), amit esetleg lehet használni, de véleményem szerint nem célszerű. Lényegesen egyszerűbb "hagyományos" módon (excel, spss, pspp stb. programokkal) elvégezni a kiértékelést.

Alexandra írta...

Szia!

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet az "Ugrás a válasznak megfelelő oldalra" funkciót úgy használni hogy az működjön?

Csakmert az én kérdőívem egy olyan kérdéssel indul, amire a kitöltő ha nemmel válaszol, akkor a kérdéssornak automatikusan egy általam választott oldalra kellene ugrania, ahonnan a kitöltő ismét olyan kérdésekre válaszolhat, amik őt érintik.
Nos, én ezt úgy oldottam meg, hogy az első kérdés szerkesztésénél kipipáltam az ""Ugrás a válasznak megfelelő oldalra" megjegyzést, és aztán a nem válaszlehetőség mellett beállítottam hogy ugorjon a 4. oldalra.
És hát sajnos nem működik, mivel sem az "éles" nézetben, sem kitöltés közben nem ugrik oda, ha a nem választ jelölöm meg.
Tudnál nekem ebben segíteni, hogy mit csinálok rosszul?
Előre köszi!

Danó Györgyi írta...

Szia,
elvileg működnie kellene, oszd meg velem szerkesztésre, és akkor megnézem.
(piackutatas.blogspot@gmail.com)


Wuki írta...

szia,
nagy mennyiségű usernél kér valamit a google vagy teljesen ingyenes akkor is ha pl. 1 millió emberrel akarom kitöltetni a kérdőívemet?

Danó Györgyi írta...

Szia,

Tudtommal nincs fizetős verzió (még?), ugyanakkor van mennyiség limit, ergo nem tudod 1 millió emberrel kitöltetni a kérdőívet.

A limitet az űrlap adatait rögzítő munkafüzet határozza meg. Egy munkafüzetben legfeljebb 400000 cella és 256 oszlop lehet. (Azaz ha pl. 250 kérdés szerepelne egy kérdőívben, akkor is kitölthetnék 1600-an.)
További infó itt: https://support.google.com/drive/answer/37603?hl=en

Ha ez kevés, tudsz olyat csinálni, hogy az űrlapot másolod, így két külön linked, munkafüzeted lesz, de nyilván van egy ésszerűségi korlát, amíg ezt érdemes.

Véleményem szerint, ha nagy mennyiségű kérdőívben gondolkozol érdemes más (fizetős) szolgáltatást/szakértőt igénybe venned, ahol van támogatás stb.

Névtelen írta...

Szia!Meg lehet nézni,hogy a válaszolók külön-külön mit válaszoltak?

Danó Györgyi írta...

Szia, meg lehet nézni. Az űrlap szerkesztésnél két helyre kattintva is eljutsz a részletes válaszokhoz.
Egyik: a szürkével kiemelt menü sávban van olyan, hogy "Válaszok megtekintése" (Kérdések szerkesztése és Téma választása után). A másik út: A fájl menüben (tehát ahol az van, hogy Fájl, Szerkesztés, Nézet...), a "Válaszok" alatt is van olyan, hogy "Válaszok megtekintése". (A Válaszok összegzésével jutsz el az összesített eredményekhez, ahol a grafikonok is vannak, a "Válaszok megtekintése" a válaszok adatbázisát mutatja, amit ki is exportálhatsz.)

Unknown írta...

szia. face-n akarok osztani de a link alatt az én válaszom adja be amit próbának csináltam. milyen linket használjak, hogy mindenki tölteni tudja. csak az látja akinek van gmail fiókja? mert szeretném ha mindenki töltené
köszi

Danó Györgyi írta...

Szia, ha nem állítottad be, hogy egy embertől csak egy válasz lehet (ez új funkció), akkor nem kell google fiók a válaszadáshoz. Fontos, hogy az űrlap linkjét tedd ki a FB-ra. Az "éles űrlap megtekintése"-re kattintva megnyílik az űrlap és a böngészőben levő link az, amit meg kell osztanod VAGY Fájl -> Űrlap elküldése és a feljövő ablakban lévő linket másold ki.

Niki írta...

Szia!

Nekem is az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet az "Ugrás a válasznak megfelelő oldalra" funkciót úgy használni hogy az működjön? Beállítottam és mégsem működik, pedig az űrlap küldésére kellene ugornia. Van ehhez valamilyen tanácsod?

Danó Györgyi írta...

Szia,
ahol ugrást akarsz, ott a kérdés után KÖZVETLEN oldaltörés kell
és ahova ugratni akarsz az a kérdés előtt KÖZVETLEN is oldaltörés kell
-> ugyanis a google űrlap nem kérdésekre ugrik, hanem oldalakra

Névtelen írta...

sziasztok!
A kitöltött kérdőívek után, hogy tudom lementeni a kapott diagrammokat wordbe? Illetve az én kutatásom az általános iskolásokról és a középiskolásokról szól. Hogy tudom összehasonlítani őket úgy hogy pl az általános iskolában mi a helyzet és külön gimnáziumban?....mert így csak összesítve jelzi.

Danó Györgyi írta...

Szia,

az ábrák kép formátumúak, jobb klikk rá és kép mentése vagy másolása
összehasonlítás: le kell mentened az adatokat és elemezned (válaszok-fájl-letöltés másként)
a legegyszerűbb ábrákat excelben készíteni, vagy itt: http://piackutatas.blogspot.hu/p/grafikak.html találsz pár leírást online grafikonkészítőkről

Névtelen írta...

Szia,
Azt szeretném kérdezni hogy ha szavazásra használják az űrlapot akkor hogy szűri a rendszer a többszörös szavazást, egyáltalán szűri-e. Sajnos ismételten engedi a szavazást többször is.

Unknown írta...

Szia!

Én az ugrást úgy oldottam meg, hogy a válasz után írtam, hogy hol kell folytatni a kitöltést. Azonban van egy kérdés, amit ha kihagynak, akkor nem engedi elküldeni a rendszer a kitöltött kérdőívet...Esetleg van valami ötlet, hogy mi lehet a baj?

Danó Györgyi írta...

többszörös szavazás: csak egy féle módon lehet megoldani, ha űrlap szerkesztéskor, az űrlap beállításainál (űrlap legteteje) azt választod, hogy "Személyenként csak egy válasz engedélyezése"- DE! ebben az esetben minden válaszadódnak google fiókkal kell rendelkeznie

Danó Györgyi írta...

Szia Henrietta,

van :)
minden kérdés után, ahol ugrás van oldaltörés kell, illetve minden olyan kérdés előtt, ahova ugratni akarsz oldaltörés kell, enélkül nem fog működni az ugrás
(az űrlap nem tud kérdésekre ugrani, csak oldalakra!)

Névtelen írta...

Szia! Nagyon kezdő kérdés, de hogy lesz magyar nyelvű? Elbajlódom az angollal, de töredék ennyi idő alatt menne magyarul... Nagyon köszi a választ!

Danó Györgyi írta...

Szia, a google driveban jobb felső sarokban van egy fogaskerék ikon, arra kattints rá, majd válaszd a Beállításokat, a feljövő oldalon választhatsz nyelvet.

Andrea írta...

Szia, én még kezdő vagyok és kb 20 kérdéses űrlapot szeretnék csinálni. Az első kérdés kész de most hogyan tovább hogyan mehetek a 2. kérdésre? Köszi a választ!

Danó Györgyi írta...

Szia, az adott oldalon bal alsó sarokban "Elem hozzáadása". Itt kiválasztod, hogy milyen kérdéstípust/elemet szeretnél és azt hozzá adja, majd szerkesztheted. (A kérdéstípust ezután is megváltoztathatod.)

Névtelen írta...

Szia, az elkészült kérdőívnél a kérdések előtt megjelenik egy piros csillag felirattal,hogy "Kötelező"(gondolom a kötelező válaszadásra utalva) ;a piros csillagot pedig kiteszi az első kérdéshez. A szerkesztés módban nem látom, hogy hol tudnám ezt kivenni, s azt sem igazán értem, hogy került oda.

Danó Györgyi írta...

Szia, a kérdőív elején a piros csillag arról tájékoztat, hogy amelyik kérdésnél van ilyen, azt kötelező kitölteni. A kérdéseknél a kérdés végén van a csillag, ha muszáj rá válaszolni valamit. Úgy tudod szabályozni, hogy kötelezően kitöltendő legyen-e egy kérdés, hogy amikor szerkeszted a kérdés alatt van egy olyan rublika + felirat, hogy "Kötelező kérdés" - ha a rublikába pipát teszel kötelező lesz, ha nem teszel nem lesz. (Javaslat: érdemes minden kérdést kötelezővé tenni, DE! lehetőséget biztosítani arra a kitöltőnek, hogy ne válaszoljon. Pl. nem tudom, nem válaszolok válaszlehetőségekkel.)

Zsu írta...

Kedves Gyorgyi! Van egy kerdesem, melynek 6 valaszat szeretnem, ha a valaszado sorrendbe tenne. es emellett nem kotelezo az osszeset valasztania, tehat pl csak 4 jellemzo ra, es ezt a 4-et szeretnem, ha sorrendbe tenne fontossag szerint. Lehet ilyen csinalni Google Formsban? Ha igen, hogyan? Valaszod elore is koszonom!

Zsu írta...

Szia ujra! az Egyeb valaszopcio csak a feleletvalasztos kerdestipusnal jelenik meg opciokent. Hogyan lehetne mashova is beilleszteni? Valaszod elore is koszi!

Danó Györgyi írta...

Kedves Zsu,
Sajnos kifejezetten rangsorolási lehetőség nincs a Google Formsban, de meg lehet oldani viszonylag kevés kompromisszummal. Rács kérdéstípust válasz, a sorokba kerülnek a rangsorolandó dolgok, az oszlopba pedig az, hogy 1., 2., 3. stb. A kérdést ne tedd kötelezően kitöltendővé (itt van egy kis "feliratozási" hiba a rendszerben a rácsos kérdéseknél az a szöveg szerepel, hogy "Soronként egy válasz adható" - de ha ez elé teszel pipát akkor lesz kötelezően kitöltendő, ha nem teszel, akkor nem muszáj minden sorban válasznak szerepelnie). A speciális beállításokon belül pipáld ki azt, hogy "Egy oszlopba egy válasz kerüljön." Remélem érthető, ha valami nem megy, akkor írj egy e-mailt és küldök róla képet.

Danó Györgyi írta...

Szia:) Nincs minden kérdésnél egyéb opció. Ha ragaszkodsz az adott kérdéstípushoz, úgy lehet megoldani, hogy megadod, hogy egyéb, azt bejelölheti, de nem tud szöveget beírni, majd csinálsz még egy kérdést (Szöveg típusú), ahol valami olyasmi lesz a kérdés, hogy ha fentebb egyebet említettél/jelöltél, akkor itt részletezd. (Sajnos ezzel az a gond, hogy nem biztos, hogy kitöltik és ezt nem tudod szabályozni.)

Zsu írta...

Koszonom szepen valaszaidat! Megtalaltam es amit kellett atalakitottam :)

Danó Györgyi írta...

Szuper. Örülök, hogy visszajeleztél. Sok sikert! :)

Névtelen írta...

Kedves Györgyi!
Szakdolgozathoz készítek kérdőívet.Pár kérdésnél rács kérdéstípust választottam. Szükség lenne, az "egyéb" válasz lehetőségre is , illetve, hogy a nem tudom is bekerülhetne.Nem tudtam megoldani. Van erre megoldás?
Válaszod előre is köszönöm!

Danó Györgyi írta...

Szia, sajnos csak most jutottam ide, remélem még aktuális. A rácsnál a nem tudom egyszerű, az oszlopokba be lehet tenni a válaszlehetőségek közé. Az egyéb beillesztésére csak "félmegoldás" létezik. A táblázat legutolsó sorába beírod, hogy egyéb (esetleg zárójelbe beírhatod, hogy lentebb kéred részletezni), így ehhez is tudnak válaszlehetőséget jelölni. Majd egy külön szöveges kérdést kell csinálni (amit nem teszel kötelezővé), és a kérdés szövege valami ilyesmi: "Egyéb éspedig:", súgó szövegbe meg pl. Ha fentebb jelöltél egyebet itt részletezd, hogy mi az. Remélem ez így érthető, ha még van kérdés, jelezd nyugodtan.

ccinterior írta...

Szia! A kérdőív keresésemre dobta ki az oldalad a net. Megcsináltam a kérdőívet, képpel, beágyaztam a blogomba (blogspot) de sajnos a nem működik! :(
Nem lehet beleírni, pipálni. Tudsz valami megoldást? Köszönöm a segítségedet!

Danó Györgyi írta...

Szia, szívesen megnézem, de ahhoz, hogy segíteni tudjak lényegesen több infó kell. Küld el a blog/post linkjét, és oszd meg velem az űrlapot. piackutatas.blogspot@gmail.com

ccinterior írta...

Köszönöm a gyors választ!

Névtelen írta...

Szia!

Ha töröltem ki válaszadót az összesített válaszok táblájából, frissíti-e magát a válaszok összegzése funkció? Annyival kevesebbet mutat utána automatikusan, vagy lehet valahol frissíteni? Nekünk sajnos a törlés előtti válaszadó számmal mutatja a grafikonokat.

Köszönjük előre is!

Danó Györgyi írta...

Szia, tudtommal hiába törölsz választ, a válaszok összegzésében a töröltek is mindenképp benne lesznek. :(

Unknown írta...

szia! nekem az lenne a kérdésem, hogy ha németül írtam meg a kérdőívet és 2 helyet is átállítottam a nyelvet (beállítások-nyelv+ beviteli nyelv is német), akkor miért kapja meg mégis a kitöltő úgy, hogy az "egyéb,vissza,tovább" gombok magyarul vannak?? azokat nem lehet sehogynem átállítani? én már végignéztem, kipróbáltam mindent, de nem tudok rájönni.
Előre is köszi!

Danó Györgyi írta...

Szia, ha jól sejtem az lehet a gond, hogy a kitöltőnél magyar nyelvű a google. Elvileg mindenkinek a saját maga által használt nyelven jelenik meg.

Unknown írta...

Szia, van arra lehetőség, hogy a válaszadók megtekinthessék a saját válaszaikat, ill. esetleg az email címükre megkapják az általuk kiköltött kérdőívet?
(Jelentkezési lap létrehozására használtam a Google űrlapkészítő alkalmazását, azonban az esemény csak hónapok múlva lesz. Így sokan már nem is tudják milyen adatokat adtak meg a kitöltéskor.)

Válaszod előre is köszönöm!

Danó Györgyi írta...

Szia, erre így (automatikusan) nincs lehetőség, csak arra hogy az összesített válaszokat (grafikonok) közzé tedd. Ez esetben a válaszadók, illetve a link birtokában bárki megtekintheti az eredményeket. Ezt úgy tudod beállítani, hogy az űrlap szerkesztésnél legeslegalul (Megerősítő oldal) van három rublika, "Az űrlap eredményeire mutató link közzététele és megjelenítése" elé pipát teszel.
Alternatív megoldások:
Megoszthatod a válaszokat (magát az adatbázist) a kitöltőkkel email címük alapján - beállítható, hogy csak megtekinthessék, vagy megjegyzést is írhassanak hozzá (az is hogy szerkeszthessék, de nyilván itt ez most nem lenne célszerű). Ez esetben mindenki meg tudja keresni a saját válaszait (legalábbis ha van valamilyen érték, ami alapján beazonosítható, hogy melyik volt az övéké.)
A másik lehetőség, hogy kiexportálod az adatokat (pl. excelbe) és ezután Te manuálisan el tudod küldeni a válaszokat annak, akinek akarod.

Viktoria írta...

Szia, a következőben szereteném kérni a segítséged: csináltam egy űrlapot, tesztként kitöltöttem. Ezt követően azt írja ki "Ezt az űrlapot kikapcsolták." Hogyan tudom bekapcsolni, hogy egyáltalán kiküldhessem? Köszi V.

Danó Györgyi írta...

Szia, az űrlap szerkesztésnél menj a Válaszokra, és ott az első menüpontra katt. (Nem fogad válaszokból Válaszok fogadása lesz).

Viktoria írta...

Nagyon szépen köszönöm! Sikerült átállítani.

Győző írta...

Szia György!
Utólag szeretné módosítani a válaszát a kitöltő. de nem jegyezte meg azt a linket, amin ezt megteheti. Tudsz erre valamilyen megoldást? A táblázatban mindegyik sor egy-egy linken elérhető utólagos módosításra, ha ez az opció be van kacsolva. De honnan szerezhetők meg ezek a linkek?

Danó Györgyi írta...

Szia Győző,
A kérdőív eredeti linkjével el tudja érni a válaszait a kitöltő. Ha az eredeti linket beírja a böngészőjébe, akkor feljön egy ablak, amiben ez látható "Már válaszolt erre Ezt az űrlapot csak egyszer töltheti ki." és kicsit lejjebb pedig ott a "Válasz szerkesztése" link. (Ha ez így nem működik, akkor elképzelhető, hogy a kitöltőnek olyan beállításai vannak a böngészőjében, amik nem őrzik meg/kitörlik az ilyen jellegű adatokat. Ez esetben tudomásom szerint nem fogja tudni szerkeszteni a válaszait.)
Üdv, Györgyi

Gergő írta...

Kedves Györgyi!
Érdeklődnék, hogy az alábbira van-e lehetőség kérdőíveknél:
Egy kérdésre van a, b, c, d válasz. Meg lehet oldani, hogy a válaszokat kezelő driveba automatikusan az a, b, c, d válaszokat tartalmazó kérdőíveket külön munkafüzetbe tegye?
Köszönöm a válaszod előre is!

Üdv, Gergő

Danó Györgyi írta...

Kedves Gergő, tudtommal nem. Viszont a munkafüzetben van szűrési lehetőség, így egyszerűen átteheted a leszűrt válaszokat Te is új munkalapra, illetve az Adatok -> Kimutatás alatt is lehet "ügyeskedni" a szűrővel, de 100%-osan az általad kérdezett megoldás szerintem nincs. Gy.

Gergő írta...

Köszönöm szépen a gyors válaszát!

Gergő

Fat Spider írta...

Kedves Györgyi!

A kérdéseim a következők:
Ha egy kérdőívet (teszt) készítek,
1, be lehet-e állítani a kérdőívet, hogy időkorlátja legyen? (pl. 45 perc)
2, olyanok is elérjék, akiknek nincs gmail-os levélcímük, azok is elérhessék a kérdőívet.
3, a kitöltés után már ne legyen ismét elérhető a kitöltő számára a kérdőív ismét?

Danó Györgyi írta...

Szia,
1: sajnos nem és a kitöltési időt sem lehet mérni (azt nem tudom, hogy programozók meg tudják-e oldani, de alapból nem)
2: alapból így működik, nem kell hozzá gmail/google-fiók
3: igen, ez egyszerűen megoldható, de csak akkor ha a válaszadóknak van google-fiókjuk (azaz ha a 2-es pont fontos, akkor ez nem fog menni)

a 2-3. pont beállítása az űrlapszerkesztésnél legfelül van 3 négyzet amit be lehet pipálni, a középső "Személyenként csak egy válasz engedélyezése " szolgál erre

Névtelen írta...

Egy kérdőívet készítettem. Egyik kitöltő egy apróbb korrekciót kért - háttérváltozóknál Budapestet, mint önálló közigazgatási egységet kérte megjelentetni. Én véletlenül - ekkor még nem ismerve a programot - egy szakaszt adtam a kérdőívhez, nem egy rubrikát a további válaszlehetőségekhez. A szakaszt töröltem, ám ekkor elszállt az egész kérdőív, pontosabban mindaz a 30 kérdés, ami a háttérváltozókat követte és vele a 37 válasz is, melyek ekkorra a kérdőívben voltak. Ez nem nagy elemszám és jócskán pótoltam, de egy hete ezen gondolkodom, vissza lehetne-e nyerni ezeket az elveszett adatokat?

Danó Györgyi írta...

Szia, ha az űrlapszerkesztőben törölted ezeket, attól a válaszok még a táblázatban megmaradnak. Ha az adatbázisban törölted, akkor is vissza lehet nyerni az adatokat, menj a Fájl menü Módosítási előzmények megtekintése pontjára.

Névtelen írta...

Szia! Google driveon csinaltam egy kerdoivet. Hogy tudom ugy elkuldeni vagy a linket urlapot beallitani, hogy csak ki tudjak tolteni de atszerkeszteni ne lehessen masnak es ne lassa hanyasn toltottek es mit valaszoltak.

Danó Györgyi írta...

Szia, alapból ha nem osztod meg szerkesztésre, akkor más nem fogja tudni szerkeszteni az űrlapot. Ugyanez vonatkozik a válaszokra - a jobb felső sarokban van egy kis fogaskerék, itt lehet beállítani, többek közt azt is, hogy mit láthatnak/csinálhatnak a válaszadók.

Névtelen írta...

Kedves Györgyi! Ha kitöltök egy google űrlapot és elküldöm,de utána rálépek arra a lehetőségre hogy "előző válasz szerkesztése" és újra elküldöm..akkor kétszer kapja meg a rendszer? tehát a nem szerkesztettet is rögzíti?

Unknown írta...

Nem találom, hogy hol lehet szakaszolni / oldalt törni, segítenél? (Új verzióban)

Köszi,
g.

Danó Györgyi írta...

Kedves G., az új verzióban a panel hozzáadása funkcióval tudod ezt megtenni. (Az űrlap törzstől balra feljövő ablak legalsó ikonja, 2 sáv.)

Danó Györgyi írta...

Az előző megjegyzéshez: "előző válasz szerkesztése" - elvileg egyszer kerül be a rendszerbe és az adatbázisban látszani fog, hogy a válaszadó megváltoztatta az adott értéket, de láttam már olyat, hogy valamiért külön sorba került és sajnos ennek nem tudom az okát.

Unknown írta...

Kedves Györgyi!

10-15 ezres online lekérdezéshez melyik kérdőív szoftvert ajánlanád? A google űrlap alkalmas lehet erre? Cca 60-70 kérdéses..

Köszi előre is a segítő válaszod!

Üdv.,
Gergő

Unknown írta...

Kedves Györgyi!

A kérdőívet el lehet menteni, lehet szüneteltetni a kitöltést? Hogyan? Vagy ha pl. áramszünet van vagy elmegy az internet, az addig megadott válaszoktól folytatható a kitöltés?

Köszi,
Bálint

Unknown írta...

Kedves Györgyi!

Mekkora a maximális kiküldési elemszám?

Köszi a választ!
üdv.,
Csaba

Danó Györgyi írta...

Kedves Gergő és Csaba,

az, hogy egy űrlap/kérdőív mennyi választ tud fogadni azt annak a táblázatnak a mérete határozza meg, amelyben a válaszok gyűlnek. Jelenleg ez a limit 2 millió cella. (pl. 15.000kitöltő*70kérdés - kicsit több, mint 1 millió cella; + azzal még számolni kell, hogy ha táblázatos - rács - kérdés, vagy egyéb:... is van benne, akkor egy kérdés válaszai több oszlopba kerülnek.). Limitekről további infó itt: https://support.google.com/drive/answer/37603?hl=en. Tehát a Google űrlap alkalmas a kérdezett célra, ha valamiért mégis más szolgáltatásra lenne szükség, rengeteg jó program van a neten. Amit ismerek és szerintem nagyon szuper, az a SurveyGizmo, de ennek a fizetős része az, amit érdemes használni. Ez komolyabb, illetve bonyolult logikai ugrásokat/kérdéseket tartalmazó kérdőívek esetén célszerű választani.

Danó Györgyi írta...

Kedves Bálint,

tudtommal áramszünet esetén valószínűleg nem fog működni a kitöltés folytatása, de általában a kitöltő böngészőjének beállításától függ és ugyanígy ettől függ a folytatás akkor is, ha a kitöltő szeretné később folytatni - ez utóbbira azért van megoldás (de kicsit bonyolult és nem olyan szép megoldás, de mást nem tudok):

- ha a kérdések nem kötelezően kitöltendőek, akkor egyszerű, a kérdezettnek el mentenie a linket és folytatni tudja (itt a böngésző beállítás azért bekavarhat)
- ha vannak kötelezően kitöltendő kérdések vagy ha nem akarod, hogy a böngészőtől függjön a dolog:
1. a "Szerkesztés az elküldés után" lehetőséget kell biztosítod (jobb felső sarokban fogaskerék - általános pont alatt)
2. minden szakasz aljára be kell tenned egy kérdést, amelyben ugrást állítasz be pl. "tovább" vagy "később folytatom" - utóbbinál ugrás a kérdőív elküldése oldalra, DE! ez esetben is a kitöltőnek vagy nyitva kell hagynia a böngészőben ezt az oldalt VAGY el kell mentenie azt a linket, ami a "Válasz szerkesztése" szöveghez tartozik.

Unknown írta...

Kedves Györgyi!

Hogy tudom a létrehozott szakaszokat mozgatni? Kérdéseket simán lehet, de a szakaszokat nem tudom hogy...

köszönöm előre is!

üdv.,
Gábor

Névtelen írta...

Kedves Györgyi!

Lehet, visszatérő a kérdésem, kérlek ezért nem haragudj. Én kb. 130 e-mail címet adtam meg, de azt írta ki, hogy túlléptem a napi e-mail cím küldési limitemet.
Ez eléggé meglepett, szerinted mit ronthattam el?
Üdv., Balázs

Danó Györgyi írta...

Kedves Gábor, a szakaszokat (tudtommal, illetve jelenleg) nem lehet mozgatni. Sajnos muszáj a kérdéseket mozgatni, itt érdemes a szakaszok tetején lévő kis nyilakkal "összezárni" a kérdéseket, így könnyebb áthelyezni.

Kedves Balázs, sajnos ehhez nem igazán tudok hozzászólni, de gyorsan utána néztem, amit találtam, az alapján 500 email lenne kiküldhető. Ez a gmail-re vonatkozik, nem vagyok benne teljesen biztos, hogy ugyanez igaz az űrlapokra is, de nem találtam mást. https://support.google.com/mail/answer/22839?hl=en (24 óra múlva újra tudsz majd emaileket küldeni)
Itt egyébként - ill. máshol is olvastam - azt javasolják, hogy hozz létre Google csoportot, abba töltsd bele a címeket, és így küld el a levelet, így ezt egy címzettnek fogja venni. https://support.google.com/groups/answer/2464926

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.