A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2010. szept. 11.

Az amerikaiak iszlám ellenesek, negyedük azt gondolja Obama is muszlim


Az amerikaiak közel negyede azt gondolja, hogy Barack Obama elnök muszlim vallású, és tízből hárman vélik úgy, hogy az iszlám követőinek nem szabadna megengedni, hogy induljanak az elnöki székért - derül ki egy a Time magazinban publikált kutatásból.


  • Annak ellenére, hogy Obama keresztény templomba jár, és nem egyszer hangoztatta már vallási nézeteit, a megkérdezettek 24%-a véli úgy, hogy elnökük muszlim vallású.
  • A válaszadók 46% véli azt, hogy az iszlám, hogy jobban buzdít az erőszakra, mint a többi vallás, 39% szerint nincs különbség e téren, 6% pedig ennek ellenkezőjét állítja.
  • 32% szerint nem szabadna engedni, hogy az elnöki székért muszlim hitű ember indulhasson, 28% szerint igaz ez a Legfelsőbb Bíróságon feladatot ellátókra is.
  • 25% azt gondolja, a muszlim amerikaiak nem hisznek az amerikai értékekben.
  • A nagy vihart kavart, New Yorkban a 2001. szeptember 11-én elkövetett terrortámadás helyszínénél megépíteni akart mecsettel kapcsolatban, 23% azt mondta a mecset a vallási toleranciát szimbolizálná, 44% szerint sértés lenne a Szeptember 11-i áldozatokkal szemben, míg 27% szerint mindkét állítás igaz. Összességében a megkérdezettek 26%-a támogatja a mecset felépülését, 61% szerint pedig nem szabadna megépíteni.
  • 34% ellenezné azt, hogy otthonától két háztömbön belül muszlim közösségi központ jöjjön létre, de más vallási központokat sem feltétlen szeretnének lakhelyük közelében az amerikaiak. 24% ellenezné a mormon, 18% a zsidó, 14% a katolikus vallási intézményeket.
Fenti írásom eredetileg a zipp.hu-n jelent meg: http://zipp.hu/kulfold/2010/08/22/az_amerikaiak_iszlam_ellenesek_negyeduk_azt_gondolja_obama_is_muszlim
2010.08.22, kép: Flickr/echiner1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.