A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2012. dec. 8.

Kutatókkal keresi az együttműködést a KSH

Kutatóknak kínál együttműködési lehetőséget a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), a szakemberek jövő tavasztól akár a 2011-es népszámlálás anonimizált, de részletes adatsorait is megismerhetik – közölte Németh Zsolt, a KSH társadalomstatisztikai elnökhelyettese kedden Szegeden.

A KSH által összegyűjtött adatok akkor nyerik el igazi értelmüket, ha konkrét kutatások, elemzések alapjául szolgálhatnak – mondta a szakember a KSH társadalomstatisztikai felméréseit bemutató felhasználói fórumon, amelyen a szervezet a kutatás és az oktatás területére kiterjedő együttműködési megállapodást kötött a Szegedi Tudományegyetemmel. A hivatal különféle csatornákon keresztül nyújt adatokat a kutatóknak elemzéseikhez. A legrészletesebb adatokhoz a KSH központi kutatószobájában férhetnek hozzá a szakemberek. Az itt általuk összeállított adatbázisokat a hivatal munkatársai adatvédelmi szempontból ellenőrzik, hogy később se lehessenek beazonosíthatók az adatszolgáltatók – tudatta az elnökhelyettes. Hozzátette: a jövő év második felétől a központi kutatószobával azonos feltételek között várják a szakembereket a hivatal regionális főosztályain. A kutatók akár már az adatfelvétel időszakában is bekapcsolódhatnak a munkába, s akár kiegészítő kérdéseket is beilleszthetnek egy-egy felmérésbe – mondta Németh Zsolt. A szakember közölte, arra is lehetőség van, hogy elemzés fejében a KSH fiatal kutatók számára adatokat bocsát rendelkezésre, az ez alapján készült tanulmányt pedig megjelenteti valamelyik szakmai folyóiratában. A 2011-es népszámlálás végleges adatait 2013 márciusának végétől hozza nyilvánosságra a KSH. A felmérésnek az internetes válaszadás lehetősége mellett az is szakmai újdonsága volt, hogy az adatfelvétel során úgynevezett geokódokat használtak, amelyek lehetővé teszik a települési szintnél mélyebb elemzések készítését is - tudatta az elnökhelyettes.

Forrás: MTI

Szerzői jogok és a korrekt információ-felhasználás Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.