A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2013. dec. 1.

Alkalmazottak száma és keresetek - infografika

Az InfoTandem infografika az alkalmazottak számát és a bruttó kereseteket ábrázolja 2013 első kilenc hónapjára vonatkozóan.

A költségvetési szférában többen, a vállalkozásoknál pedig valamivel kevesebben álltak alkalmazásban 2013. első kilenc hónapjában, mint egy évvel ezelőtt, miközben a nonprofit szervezeteknél tizedével zsugorodott a létszám. 

A teljes munkaidősök bruttó havi átlagkeresetei valamennyi csoportban nőttek; a legkevésbé, 3,3 százalékkal a nonprofit szervezeteknél – elérve a 208 ezer forintot –, a leggyorsabban, 3,9 százalékkal pedig a költségvetési körben, 205,4 ezer forintra emelkedve ezzel. A legjobban a megfigyelt vállalkozások dolgozói kerestek, átlagosan bruttó 238,1 ezer forintot, 3,6 százalékkal haladva meg a korábbit.
Ha a közszférában dolgozók közül kivesszük a közfoglalkoztatottakat, akkor bruttóban 223 ezer forintra jön ki a havi átlag, míg utóbbiaknak 77,1 ezer forintos járandósággal kellett beérniük. Átlagos létszámuk egyébiránt január–szeptemberben 88 ezer fő volt, ami másfélszerese az egy évvel ezelőttinek.
Nemzetgazdasági szinten a – családi kedvezmény nélkül számított – nettó átlagkereset 5 százalékkal nőtt január–szeptemberben, s 149 ezer forintot tett ki. Ezen belül a fizikai foglalkozásúaké 103,3 ezer, a szellemieké 197,7 ezer forintra rúgott.


Szerzői jogok és a korrekt információ-felhasználás

További kutatási eredmények, érdekességek Magyarországról és a világról a ZIPP.hu-n

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.