A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2010. dec. 5.

Kik tartanak leginkább a terrorizmustól?

Az Angus Reid közvélemény-kutató intézet november elején azt vizsgálta, hogy a britek, az amerikaiak és a kanadaiak mennyire tartják valószínűnek, hogy országukat terrortámadás fogja érni.

A britek 74%-a azt gondolja (biztosan, vagy inkább), hogy a következő egy évben lesz terrortámadás az Egyesült Királyságban. 15% véli úgy, hogy ez biztosan vagy inkább nem fog bekövetkezni. (A többi válaszadó nem tudott, vagy nem akart a kérdésre érdemben válaszolni.)
Az amerikaiak valamivel optimistábbnak bizonyultak, 59% valószínűsíti (biztosan, vagy inkább), hogy fogja országukat támadás érni, 29% hogy nem (biztosan vagy inkább nem).
A legkevésbé a kanadaiak tartanak ilyen veszélyektől. Mindössze 38% gondolja, hogy ez biztosan vagy inkább bekövetkezik országukban a következő évben, míg 54% nem valószínűsíti. (Megj.: Kanadát ez idáig még nem érte terrortámadás.)

A kutatás során 1024 kanadai, 2129 amerikai és 2001 brit lakost kérdeztek meg. A mérés hibahatára a kanadai felmérés esetében +/- 3,1%, a másik két ország esetében +/- 2,2%.

Fenti írásom eredetileg a zipp.hu-n jelent meg:
http://zipp.hu/kulfold/2010/11/14/kutatas_kik_tartanak_leginkabb_a_terrorizmustol
2010.11.14.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.