A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2013. febr. 26.

Interaktív infografika: Személyre szabott EU-kalkulátor

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, Magyarország Külügyminisztériuma és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája – a 2004-es EU-csatlakozás óta először – tájékoztató kampányt indít Magyarország európai uniós tagságáról. Az én Európám című kampány kiemelt üzenete, hogy magyarnak és európainak lenni nem kizárja, hanem éppen ellenkezőleg: kiegészíti, erősíti egymást, hogy „európaiként magyarok – magyarként európaiak” vagyunk.

A kampány egyik fő eleme a honlapon elhelyezett, személyre szabott EU-kalkulátor. (A kalkulátor használatához regisztrálni kell az oldalon.)  Ez egy olyan interaktív infografika, melynek segítségével a felhasználó néhány adat, preferencia megadása után egy személyre szabott adatsort, szemléltető ábrát kap arról, hogy az ő életében például milyen módon van jelen az Európai Unió.

Kipróbáltam, pl. ilyen infókat kapunk (részlet az infografikából):


Az oldalon található egy statisztika menüpont is. Ezzel kapcsolatban azt írják: "Kattints és böngéssz az adatok között. Nézd meg milyen válaszokat adtak az oldal felhasználói." A honlaphoz kapcsolódó Facebook oldalon pedig azt is említik, hogy a szűrőfeltételeket is lehet változtatni. Ezzel szemben viszont egyelőre csak egy ábra látható az oldalon, nem találtam semmilyen szűrőt. 

A statisztika menüpont alatt megtalálható ábrából néhány részlet:



Szerzői jogok és a korrekt információ-felhasználás
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

További kutatási eredmények, érdekességek Magyarországról és a világról a ZIPP.hu-n

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.