A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2013. márc. 26.

Oracle Big Data Readiness Report

A Quocirca és az Oracle közös felmérése közel 1000 európai, közel-keleti és oroszországi nagyvállalati vezető megkérdezésével vizsgálta a Big Data koncepcióhoz való hozzáállást és annak általános megértését.
A kutatás rámutatott, hogy nincs egyetértés abban, hogy melyek a „nagy adat” legfontosabb ismérvei, továbbá nagy a zűrzavar a tekintetben is, hogy mekkora váltásra van szükség a nagy adattömeget kezelő rendszerek megvalósításához. Egyes vállalatok úgy vélik, hogy gyökeres fordulat szükséges, míg mások magabiztosan vallják, hogy elég lesz csak a meglévő technológiát kiegészíteni.

 

A jelentés főbb megállapításai


A felmérés készítői arról számoltak be, hogy Európában és a Közel-Keleten a Big Data koncepcióját még nem pontosan értik, így az ottani vállalatoknak nem csak lépniük, hanem egyenesen ugraniuk kell egy nagyot, ha ténylegesen profitálni kívánnak a technológiából.

A megkérdezett szervezetek háromnegyede nem tulajdonít nagy jelentőséget a kérdésnek. A válaszadók negyede mondta azt, hogy az elkövetkező két évben a nagy adat kérdése „rendkívül csekély fontosságú” lesz a szervezeten belül. Legkevésbé fontosnak Oroszországban és az Ibériai-félszigeten tartják a nagy adat témakörét. A megkérdezettek negyede viszont vagy kulcsfontosságú kérdésnek tartja a nagy adat ügyét, vagy úgy nyilatkozott, hogy ez kiemelt prioritást fog kapni náluk az elkövetkező két év során. A legtöbben az Egyesült Királyságban vélekedtek így.
Ami az ágazati megoszlást illeti, a telekommunikációs és a közműágazat tulajdonítja a legnagyobb fontosságot a nagy adat kérdésének, míg az egészségügy és a kiskereskedelem foglalkozik vele a legkevésbé.

Andrew Sutherland, az Oracle EMEA-régióért felelős első technológiai alelnöke így fogalmazott: „A nagy adat kérdése az európai és közel-keleti vállalatok számára jelenleg az egyik legkomolyabb kihívás, de egyben példátlan lehetőség is. A szervezeteknek pontos elképzelésekkel kell rendelkezniük a nagy adat témakörében, azonban ez a felmérés arra mutatott rá, hogy legalábbis Európában és a Közel-Keleten elég nagy még a zűrzavar és a bizonytalanság ezen a téren. Ha le akarjuk küzdeni az előttünk tornyosuló nagy adathegyet, ahhoz a szervezeteknek a régión belül mindenhol konkrét lépéseket kell tenniük.”
A teljes jelentés (angolul) az alábbi linken érhető el: Az Oracle „Big Data Readiness Report” című, Európára, a Közel-Keletre és Oroszországra vonatkozó jelentése

A felmérésről:  2012 októberében a Quocirca 952 nagyvállalati vezető körében végzett felmérést világszerte a következő 10 országban illetve régióban: Benelux államok, Egyesült Királyság, Franciaország, Ibériai-félsziget (Spanyolország/Portugália), Írország, Közel-Kelet, Németország/Svájc, Olaszország, Oroszország, Skandinávia.

Szerzői jogok és a korrekt információ-felhasználás

További kutatási eredmények, érdekességek Magyarországról és a világról a ZIPP.hu-n

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.