A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2013. ápr. 27.

Gyászos negyedév az európai autópiacon - infografika

Korántsem jutott még túl a válságos időszakon az Európai Unió gépjárműpiaca. Az újautó-értékesítések 2013. első negyedévében 9,8 százalékkal zuhantak: a tavalyi hasonló időszak 3,31 millió darabos eladása után csupán 2,99 millió jármű talált gazdára.  
Ami a márkák versenyét illeti, az uniós felvevőpiac éllovasainak zöme az első negyedévben képtelen volt növekedni. A darabszám alapján a 10 legnagyobb – együttesen csaknem kétharmados piaci részesedésű – szereplő közül mindössze két luxusmárka, a BMV és a Mercedes tudta bővíteni eladásait, miközben öt versenytársnak – köztük a toronymagasan piacvezető Volkswagennek – kétszámjegyű zuhanással kellett szembesülnie.
Az európai autófront gyengélkedése mögött szakértők szerint elsősorban makrogazdasági problémák állnak. Erre utal az is, hogy a kilábalásban előrébb járó Egyesült Államokban az autóértékesítés folyamatosan növekszik, s immár a válság előtti szintre kapaszkodott vissza.




Forrás és további részletek: http://ado.hu/rovatok/cegvilag/gyaszos-negyedev-az-europai-autopiacon-infografika

Szerzői jogok és a korrekt információ-felhasználás

További kutatási eredmények, érdekességek Magyarországról és a világról a ZIPP.hu-n

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.