A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2013. júl. 12.

A korrupció szorításában - infografika

A Transparency International Magyarország által publikált eredmények szerint az emberek többsége továbbra is úgy véli, hogy a politikai pártok a legkorruptabbak hazánkban. A válaszadók 68 százaléka tette első helyre a pártokat, de az üzleti szféra is igen magas, 63 százalékos aránnyal „dicsekedhet”. Valamivel jobb, de szintén többségi szavazatot kapott a törvényhozás (56 százalék) és a média (51 százalék). A rangsor másik, pozitívabb megítélésű végén a katonaságot, valamint az oktatási és egyházi intézményeket találjuk, 17–20 százalékos rátákkal.
Csupán a magyarok 7 százaléka bízik abban, hogy egyes cégcsoportok egyáltalán nem képesek saját érdekeiknek megfelelően eltéríteni a kormányt a közjó szolgálatától. Vagyis a polgárok kilenctizede kisebb-nagyobb mértékben elképzelhetőnek tart efféle befolyásolást - a vonatkozó kérdésre adott válaszok megoszlását mutatja be az  InfoTandem infografikája.
(A felmérést 1000 fős reprezentatív mintán végezték 2012 novemberében.)


Szerzői jogok és a korrekt információ-felhasználás

További kutatási eredmények, érdekességek Magyarországról és a világról a ZIPP.hu-n

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.