A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2013. júl. 31.

Válogatás az elmúlt hét híreiből (07.31.)

Az Európai Bizottság egy felmérése a környezetbarát termékekkel kapcsolatos magatartását, vásárlói hajlandóságot vizsgálta. Az eredmények szerint a legtöbb európai polgár kész lenne több ilyen terméket venni, de sokuk tájékozatlannak érzi magát, és bizalmatlan a gyártók állításaival szemben. A kutatás kitért arra is, hogy a válaszadók csaknem fele döntött úgy az elmúlt 12 hónapban, hogy nem javíttat meg egy meghibásodott terméket, mert a javítási költségek túl magasak voltak. Figyelemre méltó az az eredmény is, hogy megkérdezettek 45% gondolja azt, hogy élelmiszert a „minőségét megőrzi” dátum lejárta után veszélyes lehet elfogyasztani.

A Brit Filmintézet (BFI) idei statisztikai évkönyvéből számos érdekesség derült ki. Például, amellett, hogy 2012-ben a mozilátogatók száma rekord magasságokba szárnyalt, a nézők egyre idősebbek:  tavaly több mint egyharmaduk (36 százalék) 45 éven felüli volt, miközben a 15 és 24 év közötti nézők aránya a 2011-es 31 százalékról 2012-ben 25 százalékra esett vissza.

Végül két boldogság-kutatással kapcsolatos hír. Egy brit kutatás szerint egy ember életében a 23. és a 69. esztendő a legboldogabb. (Az egyén felnőttkori boldogságérzet-változásának U alakú görbéjét korábbi tanulmányok is kimutatták.) Egy másik, szintén brit kutatás kifejezetten a 8-17 éves fiatalok érzéseit vizsgálta: úgy találták, hogy a 14-15 évesek a legkevésbé elégedettek. A kutatás adatai szerint a fiatalok boldogsága közvetlenül összefügg választási lehetőségeikkel, önállóságukkal és a szabadság érzékelt szintjével, mely 8 és 15 éves koruk közt csökken, majd 16-17 évesen újra emelkedik.

Szerzői jogok és a korrekt információ-felhasználás

További kutatási eredmények, érdekességek Magyarországról és a világról a ZIPP.hu-n

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.