A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2013. júl. 27.

Foci elit: a dobogósok 9 milliárd dollárt érnek - infografika

Igen előkelő helyen végeztek az európai csúcsfutball csapatai a világ legértékesebb sportklubjainak versenyében. A Forbes gazdasági magazin évente összeállított toplistáján ezúttal a dobogó mindhárom fokát e mezőny reprezentánsai foglalják el, s a TOP 50-be négy további patinás fociklub is be tudott kerülni az öreg kontinensről – más földrészről pedig egy sem.
A focicsapatok közül az Arsenalt is a TOP 10-ben találjuk, s nem sokkal maradt le az élbolytól a friss Bajnokok Ligája-győztes Bayern München sem. Rajtuk kívül az AC Milan és a Chelsea fért még be az 50-es mezőnybe, amelyet amúgy hagyományosan a 32 résztvevős profi amerikaifutball-bajnokság (National Football League – NFL) klubjai uralnak; közülük ezúttal 30 csapat neve van ott a rangsorban (a két lecsúszó az 51. és 52. helyen végzett). E sportágból a Dallas Cowboys 2,1 milliárd dollárral az 5., míg a New England Patriots 1,6 milliárddal a 6. helyet foglalja el. A baseballcsapatok közül csak hét található a toplistán, de a 2,3 milliárd dollárjával legértékesebbnek számító New York Yankees mindjárt a 4. pozícióban. 
Az InfoTandem infografikája a sportklubbok Forbes listájáról: 

Szerzői jogok és a korrekt információ-felhasználás

További kutatási eredmények, érdekességek Magyarországról és a világról a ZIPP.hu-n

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.