A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2013. júl. 4.

Mezőgazdasági termelők információszerzési szokásai - grafikonok

A hazai gazdálkodók a nyomtatott agrárszaklapok mellett rendszeresen gyűjtenek szakmai információkat e-mailben kapott ingyenes hírlevelekből és internetes agrárportálokról is. E három csatorna azonos arányban jelenik meg a rendszeresen, illetve gyakran használt információforrások között. Ezeket az információforrásokat csak a személyes kapcsolat (ismerős, kolléga, szaktanácsadó) múlja felül gyakoriságban. 

(sötétebb sárga  = rendszeresen, világosabb sárga = gyakran, világosabb zöld = ritkán, sötétebb zöld = soha)
Forrás: agrostratega.blog.hu

Az információforrások szakmai tartalom és hitelesség szempontjából alábbi ábra.
(1 = egyáltalán nem megfelelő, 2 = inkább nem megfelelő, 3 = inkább megfelelő, 4 = teljes mértékben megfelelő)
Forrás: agrostratega.blog.hu

Az AgroStratéga felmérése a mezőgazdasági termelést jövedelemszerzés céljából folytató gazdálkodók körében készült, 1198 fő ágazati döntéshozót kérdeztek meg. A minta a mezőgazdaságilag hasznosított terület 90%-át művelő mintegy 175 ezer gazdálkodó egységet reprezentálja.
A válaszadók négyötöde döntéshozó, további 13-16%-uk döntés befolyásoló a különféle alapanyagok (vetőmag, műtrágya, növényvédő szer) és gép, eszköz beszerzésében, továbbá a termény értékesítésében; ugyanakkor a válaszadók mindegyike döntéshozó vagy döntés befolyásoló legalább egy szakterületen.


Szerzői jogok és a korrekt információ-felhasználás

További kutatási eredmények, érdekességek Magyarországról és a világról a ZIPP.hu-n

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.