A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2013. szept. 29.

Társas vállalkozások súlya a gazdaságban - infografika

A nagyvállalatok száma a teljes hazai mezőnyben elenyészőnek mondható, ám a produktumot tekintve egyértelműen ezek vannak domináns pozícióban; súlyuk különösen az exportban nyomasztó. Az InfoTandem infografikája.

Néhány tucat híján kereken 400 ezer kettős könyvvitelt vezető, naptári éves adózó nyújtott be társasági adóbevallást a 2012-es esztendőről – derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal legfrissebb összesítéseiből. Ez az állomány mintegy 9 ezer vállalkozással kevesebb az egy évvel korábbinál, körülbelül 2 ezerrel több viszont a 2010-esnél.
Gazdálkodási nagyság szerint az összetétel gyakorlatilag nem változott. A legkisebbek továbbra is hatalmas többségben vannak: a 10-nél kevesebb emberrel dolgozó, s legfeljebb 2 millió eurónak megfelelő éves nettó árbevételű, vagy mérlegfőösszegű mikrovállalkozások aránya 89 százalékos. Az egyel nagyobb kisvállalkozási kategória (10–49 fő, 10 millió euró alatti forgalom) alig 6 százalékot képvisel. A közepesek közé (50–249 foglalkoztatott, illetve maximum 50 millió eurós nettó árbevétel vagy 43 milliós mérlegfőösszeg) pedig csupán 1 százalék sorolható. A fennmaradó hányad tehát 4 százalék; ennyit tesznek ki azok a szereplők, amelyek nem tartoznak a kis- és középvállalkozási (kkv) törvény hatálya alá, azaz javarészt nagyvállalatok.

 Forrás és további részletek: http://ado.hu/rovatok/cegvilag/a-kkv-k-alig-exportaltak

Szerzői jogok és a korrekt információ-felhasználás

További kutatási eredmények, érdekességek Magyarországról és a világról a ZIPP.hu-n

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.