A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2013. nov. 22.

Online (interaktív) grafikon szerkesztő - Infogr.am

Az infogr.am-ot korábban infografika készítés céljából már kipróbáltam, és nem voltam tőle elragadtatva, ugyanakkor egyszerű grafikon készítésre megfelelő alternatíva.
Van ingyenes és fizetős verziója is - az ingyenest használtam, ehhez egy egyszerű regisztráció szükséges.

Összességében a tapasztalatom, hogy viszonylag egyszerű kezelőfelülettel egész mutatós interaktív grafikonokat lehet vele készíteni, bár vannak apróságok, amik engem zavartak. Például, hogy a választott sablonnál csak a lenti képen is látható apró kockás hátterű rács választható, nem találtam arra módot, hogy egyszínű fehér legyen a rács háttere.


Általában jellemző, hogy nincs túl sok lehetőség az egyedivé varázsolásra, ami grafikon készítésnél nem annyira, de infografika készítésnél már hátrány lehet.
Az ingyenes verzióban nincs lehetőség képként lementeni a diagramunkat, pozitív viszont hogy szövegben bármit (mint pl. szerző, felhasználási jogok), bárhol elhelyezhetünk az ábrán.


Lehetőség van az infog-am-on készült ábrák egy speciális beágyazására is.A Responsive beágyazást választva a grafikonunk mérete alkalmazkodni fog a megjelenítő felülethez, azaz ha mobil eszközről nézzük, akkor is jól átlátható lesz.


Ez a grafikon ily módon lett beágyazva:



További grafikonszerkesztéssel kapcsolatos bejegyzéseket ld.: Grafikonok, grafikon készítés

Szerzői jogok és a korrekt információ-felhasználás

További kutatási eredmények, érdekességek Magyarországról és a világról a ZIPP.hu-n

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.