A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2014. júl. 5.

Nyomulnak az érintés nélküli kártyák - infografika

A hazai kibocsátású bankkártyák mezőnye minimálisan szűkült az első negyedévben, ám ezen belül az érintés nélküli fizetési funkciójú plasztiklapok száma 25 százalékos robbanás mutatkozott.

Csökkent a Magyarországon forgalomban lévő bankkártyák száma. A Magyar Nemzeti Bank kimutatásai szerint az idei első negyedév végén a bő 7,5 milliónyi betéti kártyánál 1 százalékos, a 1,3 millió darabot meghaladó hitelkártyáknál pedig 4 százalékos visszaesést jeleztek az adatok a 2013 végi helyzethez képest. A kártyák döntő többsége változatlanul banki kibocsátású, illetve lakossági.
Az internetes fizetések során használható virtuális kártyákból továbbra sincs túlságosan sok, 629 ezer darabos állományuk viszont 2 százalékkal nőtt. Igen gyors tempóban bővült viszont az érintés nélküli fizetési funkciójú (PayPass) plasztiklapok mezőnye: számuk 25 százalékkal ugrott meg, elérve a 2,2 milliót, így a közel 9 milliónyi fizetési kártyának immár az egynegyedét adják. Az InfoTandem infografikája.

Forrás és további részletek: http://ado.hu/rovatok/cegvilag/infografika-nyomulnak-az-erintes-nelkuli-kartyak#

Szerzői jogok és a korrekt információ-felhasználás

További kutatási eredmények, érdekességek Magyarországról és a világról a ZIPP.hu-n

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.