A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2015. jan. 31.

Amerikaiak véleménye a Charlie Hebdo Mohamedet ábrázoló karikatúráiról - grafikon

A Statista a Pew Research Center amerikai felnőttek körében január 22-25 között készített, a Charlie Hebdo szatirikus francia magazin elleni támadással kapcsolatos kutatásának eredményeiből készített egy grafikont. A felmérés során azt kérdezték a válaszadóktól, hogy helyes volt-e vagy sem a Mohamed karikatúrák közzététele. Az ábrán a rajzok publikálását támogatók arányát zölddel, az ellenzőkét bordó színnel jelölték.

A kutatás eredményei szerint az összes megkérdezett (aki hallott a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni merényletről) 60%-a nyilatkozott úgy, hogy helyes volt a Mohamed karikatúrákat megjelentetni , míg 28% volt ezzel ellentétes állásponton. A fehérek, a férfiak és a republikánusok körében magasabb azok aránya, akik a karikatúrák mellett tették le voksukat, míg a nem fehér válaszadók, a nők és a demokraták körében alacsonyabb.

Infographic: The American View On The Charlie Hebdo Cartoons | Statista
You will find more statistics at Statista

Szerzői jogok és a korrekt információ-felhasználás

További kutatási eredmények, érdekességek Magyarországról és a világról a ZIPP.hu-n

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.