A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2013. jan. 17.

Videografikák - egy kis ízelítő

A mai napon az Economist videografikáinak beágyazásával színesítettem a ZIPP.hu Társadalom és Közvélemény kutatás oldalát. Ebből az apropóból úgy döntöttem, ide is bemásolok néhány videografikát. Az első három angol nyelvű, az utolsó viszont egy magyar kreáció - tanulságos...

Az Economist YouTube csatornáján egyre több videografika tekinthető meg:



Az AFP csatornáján ennél is több látható. Ezek nem feltétlen számadatokat mutatnak be és gyakran inkább a szöveg dominál. Ez alól pl. kivétel az alábbi AFP videó (ez már nem szerepel a videógrafika csatornán, de az AFP feltöltései között megtalálható):



Az egyik kedvencem egy a National Geographic Magazin által készített videografika, melyet abból az alkalomból készített a magazin, hogy 2011.október 31-én a világ lakossága elérte a 7 milliárdot.



Szintén nem új, de nagyon jó (és szerintem ma sem kapnánk nagyon más eredményeket): egy magyar videografika, melyet az Értéktér munkacsoport készített a TÁRKI "A gazdasági felemelkedés társadalmi-kulturális feltételei" című kutatásának eredményei alapján.



Szerzői jogok és a korrekt információ-felhasználás

További kutatási eredmények, érdekességek Magyarországról és a világról a ZIPP.hu-n

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.