A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2008. szept. 18.

A kutatások ára – nemzetközi összehasonlítás

Az ESOMAR (European Society for Opinion and Market Research; nemzetközi piackutató szervezet) 1982 óta készít felmérést a piackutatások árával kapcsolatban.
2007-ben 63 országot rangsoroltak a piackutató ügynökségektől kapott adatok (árajánlatok)alapján. A lista összeállításához egy indexet képeztek kvantitatív kutatások (U&A) és fókuszcsoportok árai alapján. A kvantitatív kutatásoknál minden országban a legolcsóbb –személyes, telefonos, online – adatfelvételi módszert vették figyelembe. A legolcsóbbnak Pakisztán bizonyult, míg a legdrágábbnak Írország. Utóbbinál a vizsgált kutatások 6,5-szer drágábbak, mint az előbbi esetében. Meglepő módon a legolcsóbb 10 ország között szerepel 2 új EU tagállam is, Ciprus és Bulgária.


Ha csak a fókusz csoportokat tekintjük, azokat a legdrágábban az USA-ban készítik, a második a sorban pedig az Egyesült Királyság.


A 10 legdrágább ország:

1.Írország

2.USA

3.Franciaország

4.Egyesült Királyság

5.Belgium

6.Németország

7.Svájc

8.Japán

9.Finnország

10.Svédország


További részletek az ESOMAR price study-jában: http://194.38.169.84/uploads/pdf/research-world/RW0709_PricesStudy.pdf

www.esomar.org, 2008.09.18.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.