A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2011. nov. 4.

Google Public Data Explorer- szekunder adatok és adatvizualizáció

A Google "Public Data Explorer" szolgáltatása két szempontból is hasznos lehet (piac)kutatáskor. Egyrészt szekunder információs forrásként is szolgálhat, másrészt lehetőséget nyújt a saját adatok vizualizációjára (animálva is). Jelenleg nem túl látványos ábrákat lehet vele készíteni, de számos egyéb pozitívuma van, pl. amennyiben a nyilvános adatkészletből dolgozunk, a beágyazott diagramok és linkek automatikusan frissülnek, így mindig a legújabb rendelkezésre álló adatok látszódnak.

A szolgáltatás az alábbi linken érhető el: http://www.google.com/publicdata/home

Bal oldalt a Címtár vagy a kék mezőben lévő "Explore the data" feliratra kattintva található a nyilvános adatkészlet.


Itt a Minimális munkabér Európában  (Eurostat) adatokat választottam a bemutatáshoz. Ennél a diagramnál több nyelv is választható (vannak, amik csak angolul érhetők el.)


Itt a "Minimálbér" linkre kattintva jutunk tovább. Jelenleg négy féle diagram típusból választhatunk, illetve az adatkészlet paramétereinek függvényében lehetőség van különböző összehasonlításokra, szűrők alkalmazására. Az időbeállításoknál kiválasztható az ábrázolni kívánt időszak is. Számos lehetőség van az adatok ábrázolására, az alábbiakban egy példa nem EU-s országokra szűrve (sávdiagram).


Egy másik példa, ahol az összes vizsgált országra vonatkozó adat látható oszlopdiagramon, vásárlóerőben kifejezve, kiemelve Magyarország és Görögország.

Ugyanez euróban és térképen ábrázolva:

Buborékdiagramon pedig csak a két kiemelt országra vonatkozó adatok:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.