A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2012. okt. 28.

Külföldön tanuló diákok - honnan, hova (infografika)

Az UNESCO interaktív ábrája arról ad tájékoztatást, hogy a külföldön felsőoktatásban tanulók mely országokba mentek tanulni, illetve mely államokból mentek másikba 2010-ben. Az infografikára kattintva lehet választani, hogy melyik országra vonatkozó adatot kívánjuk megtekinteni, illetve, hogy a térképen azt szeretnénk látni, hogy az adott ország tanulói hova mennek, vagy azt, hogy honnan jöttek. Az ábra alatt a számszerű értékek is megtalálhatók. (A számok azokra vonatkoznak, akik külföldön tanulnak, de nem állandó lakosai, vagy állampolgárai annak az országnak, amelyben tanulnak.)


Néhány adat:
A legtöbben az USA-ba (19%), az Egyesült Királyságba (11%), Ausztráliába (8%), Franciaországba (7%), Németországba (6%) és Japánba mentek tanulni (4%).
A legtöbb diák Kínából, Indiából és Dél-Koreából ment más országba képezni magát.
Van néhány olyan állam, melyek estében a vizsgált időszakban több diák tanult felsőoktatásban külföldön, mint szülőföldjén, ezek: Andorra, Anguilla, Bermuda, Dominika, Liechtenstein, Luxembourg, Montserrat, São Tomé és Principe. 

Magyar vonatkozású adatok:
A magyarok közül 7948 fő tanult külföldön 2010-ben, míg hazánk felsőoktatási intézményeit 14518 külföldi  látogatta.
A külföldön tanuló magyar diákok közül a legtöbben (több mint ezer fő) Németországban, Ausztriában, és az Egyesült Királyságban képezték magukat. Viszonylag magas számban (600-700 fő között) tanultak még magyarok az USA-ban és Franciaországban. A többi célországban nem éri el a kétszázat a magyar nebulók száma.
Magyarországon 2010-ben több mint 2000 romániai és szlovákiai lakos tanult, 1000 és 2000 közötti számban érkeztek diákok Németországból, Szerbiából és Ukrajnából. 


Forrás: http://www.uis.unesco.org/Education/Pages/international-student-flow-viz.aspx

További kutatási eredmények, érdekességek Magyarországról és a világról a ZIPP.hu-n
 
Szerzői jogok és a korrekt információ-felhasználás Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.