A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2012. okt. 6.

Szlovákiai magyarok és a 2011-es népsznámlálás: mérleg és elemzés

A Kempelen Intézet és a Publicus Slovensko közös gondozásában megjelent egy új tanulmány, amely a 2011-es szlovákiai népszámlálási adatok mélyelemzését tartalmazza, a szlovákiai magyarság szemszögéből.
A 2011-es népszámlálás részletes adatsorai sokáig várattak magukra, és a nyári megjelenést követően ez az átfogó elemzés az első tanulmányok egyike.
Ravasz Ábel szociológus, a Publicus Slovensko munkatársa a népszámlálási adatok elemzése mellett becslések alkalmazásával kereste a választ arra a kérdésre: mennyi magyar él ma Szlovákiában, mekkora a fogyásuk üteme, és mik a fogyás fő strukturális okai. Az elemzés során olyan témákra is fény vetül, mint az a nagy számú, magát ismeretlennek valló állampolgár valós etnikai összetétele, illetve a magyar kötődésű romák száma. A tanulmány a településekre lebontott adatok tendenciájának elemzésével zár.
A teljes tanulmány a következő címen érhető el: http://issuu.com/konyvespolc/docs/nepszamlalas2011

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.