A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2012. dec. 28.

Pesszimizmus a fővárosi ingatlanfronton - infografika


Drasztikusan romlottak a kilátások a budapesti üzleti ingatlanok és irodák piacán. A lakásoknál mutatkozik némi éledezés, de a következő egy évben az eladási árak itt sem emelkednek még - az InfoTandem infografikája ezúttal a budapesti ingatlanpiaccal foglalkozik.

Az ingatlanpiacon érdekelt fejlesztők, forgalmazók és tanácsadók, a potenciális megrendelőnek számító vállalatok, valamint a lakosság ingatlanpiaci terveit, elképzeléseit és kilátásait igyekszik feltérképezni a GKI Gazdaságkutató Zrt. kutatása. A jövőben évente kétszer publikálandó magyarországi, illetve budapesti ingatlanpiaci index szintetizálva jeleníti meg az egyes részterületek következő 12 hónapban várható helyzetét. Megközelítésük speciális: nem egy hipotetikus egyensúlyi állapothoz, hanem az ingatlanfront hosszú távú piaci átlagához viszonyítanak. Ezt jelenleg a 2006 és 2010 közötti periódus testesíti meg, amelynek értékét 100-nak veszik. A mostani kilátásokat az mutatja, hogy az aktuális mutatók mennyivel térnek el e szinttől lefelé, illetve felfelé.

A legfrissebb, 2012 októberében készült felmérésben a Budapestre, illetve a hazai ingatlanpiac egészére vonatkozó összevont jelzőszám is csökkent – mindkettő 90-es értéket vett fel –, vagyis a megkérdezettek a konjunktúra romlására számítanak.
A fővárosi helyzetet részletesen megvizsgálva az tűnik ki, hogy a lakásokat leszámítva valamennyi részindex gyengült a fél évvel korábbi felmérés óta. A legmélyebb borúlátás az üzlethelyiségek piacát jellemzi. Olyannyira, hogy ekkora pesszimizmusra a felmérés történetében még nem akadt példa. Mindez úgy, hogy egy évvel ezelőtt kifejezetten optimista hangulat uralkodott.

Forrás és további részletek InfoTandem

Szerzői jogok és a korrekt információ-felhasználás Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.