A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2013. jan. 8.

Sör statisztikák - infografika

A 1001 Beer Steins a sörfogyasztással és a sör értékesítéssel kapcsolatban készített egy infografikát. Sajnos nem mindenhol adták meg, hogy az adatok melyik évre vonatkoznak (az ábrát 2012. áprilisában publikálták), sem pedig az adatok forrását, de azért érdekes...

Néhány adat az inforgrafikáról:
  • Az egy főre jutó éves sörfogyasztásban a csehek járnak élen (156,8 L), őket az írek (131,1 L), majd a németek (110 L) követik. Évente több, mint száz liter sört gurítanak le a torkukon még az osztrákok és az ausztrálok is.
  • Az össz nemzeti fogyasztást nézve Kína az első (28640 millió liter), az USA a második (23974 millió liter), a harmadik pedig Brazília (12000 millió liter).
  • Az ábra készítői feltüntették a legtöbb és legkevesebb sört ívó amerikai államok listáját is: Nevadában fogy a legtöbb, Utahban a legkevesebb "folyékony kenyér".
  • 2011-ben értékben (az egész világra nézve) a Bud Light-ból értékesítették a legtöbbet (5327 milliárd dollár).
  • Az egyes napokat tekintve a legtöbb habzó nedű - feltételezhetően az USA-ra vonatkozik az adat - július 4-én fogy.
  • A mennyiségeket tekintve világszerte a legtöbb sört az ABInBev adta el (18%), e tekintetben második a SAB miller (14%), harmadik a Heinken (9%), negyedik pedig a Calsberg (5%).
  • Kína rendelkezik a leggyorsabban növekvő sörpiaccal, ebben a sorban a második Brazília, a harmadik pedig Oroszország. Érdekesség hogy a lista tizedik helyén egy afrikai ország, Nigéria áll.

Global Beer Consumption Statistics And Trends
Infographic by 1001 Beer Steins

Szerzői jogok és a korrekt információ-felhasználás Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.