A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2013. márc. 12.

Magyarok és a lóhús

Nemrég írtam arról, hogy egyes országokban hányan esznek vagy ennének lóhúst. A KÓD felmérésében a magyarokat kérdezte a témában. Az eredmények:

Kutatásuk eredménye szerint a magyar felnőttek valamivel több, mint 1/3-a (35%) fogyasztott már legalább egyszer lóhúst, vagy lóhúsból készült készítményt. A rendszeres fogyasztók aránya mindössze 3%. A megkérdezettek 5%-a nyilatkozott úgy, hogy bár még nem evett lóhúst, de a jövőben valószínűleg meg fogja kóstolni – körükben felülreprezentáltak a 18-39 év közötti diplomások.



Közel minden második férfi (47%) evett már legalább egyszer lóhúst, vagy lóhúsból készült terméket, a nők közül csak minden negyedik (25%).



A válaszadók kora szerint vizsgálva az eredményeket, az látható, hogy a legfiatalabbak (18-29 évesek) és a legidősebbek (60+) körében tízből hárman, a többiek esetében tízből négyen fogyasztottak már valaha lóhúst.

A válaszadók lakhelye szerint is különbségek mutatkoztak. A budapesti lakosok körében a legmagasabb a lóhúst már legalább egyszer kipróbálók aránya: 53%. A városban lakók 37%-a nyilatkozott így, a falvakban élők közül pedig csak 21%.



A kutatás 2013. március első hetében készült. Mintanagyság: 500 fő. A minta reprezentatív a felnőtt magyar lakosságra nézve nem, kor, iskolai végzettség, településtípus és régió szerint. (a minta torzulásai súlyozással lettek korrigálva). A mérés mintavételből eredő hibahatára:95%-os valószínűségi szint mellett maximum +/-4,4%.

Szerzői jogok és a korrekt információ-felhasználás

További kutatási eredmények, érdekességek Magyarországról és a világról a ZIPP.hu-n

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.