A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2013. ápr. 21.

A kanadaiak többsége visszaállítaná a halálbüntetést

Az Angus Reid márciusban készült felmérése szerint öt kanadaiból három támogatná a halálbüntetés visszaállítását gyilkosságok esetében.

Az észak-amerikai országban 1976 júliusában törölték el a halálbüntetést. Az Angus Reid felmérésében megkérdezettek 63%-a nyilatkozott úgy, hogy gyilkosok estében támogatná ennek a büntetési formának a visszaállítását, 30%-uk viszont ellenezné a lépést (6% nem tudott vagy akart dönteni a kérdésben).

A halálbüntetést támogatók 58%-a azzal érvelt a legsúlyosabb büntetés mellett, hogy ez elrettentő lenne a potenciális gyilkosok számára. 57%-uk gondolja úgy, hogy ezáltal pénzt spórólnának az adófizetőknek, kevesebb lenne az elítéltek börtönben tartásának költsége, 53%-uk véli úgy, hogy ez az a büntetés, amit a gyilkosok megérdemelnek.

Azoknak, akik a halálbüntetés ellen foglaltak állást, 77%-a tart attól, hogy előfordulhat, hogy ártatlanul ítélnek el és végeznek ki valakit. 53%-uk gondolja azt, hogy nem helyes büntetésként kioltani a gyilkos életét, és 50%-uk úgy véli a halálbüntetés nem rettentené el a potenciális gyilkosokat.

Amikor azt kérdezték a válaszadóktól, hogy gyilkosságért elítéltek esetében büntetésként az életfogytiglani börtönt szabadlábra helyezés lehetősége nélkül vagy a halálbüntetést preferálnák: 45% a börtön, 39% a kivégzés mellett foglalt állást, 15% nem tudott, vagy akart választani.

A kutatásról: Az Angus Reid online felmérése 2013 március 10-11-én készült 1514 kanadai felnőtt megkérdezésével. A minta nem, kor, iskolai végzettség és régiók szerint reprezentálja a kanadai felnőtt lakosságot, a minta torzulásait súlyozással korrigálták. A mérés mintavételből eredő hibahatára 95%-os valószínűségi szint mellett +/- 2,5%.

Szerzői jogok és a korrekt információ-felhasználás

További kutatási eredmények, érdekességek Magyarországról és a világról a ZIPP.hu-n

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.