A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2013. jún. 4.

Válogatás az elmúlt hét híreiből (06.04.)

A ZIPP.hu Társadalom és közvéleménykutatás oldalán az elmúlt héten megjelent hírekből szemezgettem.
 
Fotó: pixabay
A MasterCard felmérése szerint Budapest a vizsgált 132-ből a 46 leglátogatottabb város a világon. A kutatásból az is kiderül, hogy 2013-ban várhatóan Bangkok lesz a legkedveltebb város az utazók körébe.
 
A Bridge Budapest megbízásából a 20 és 35 éves magyar fiatalok körében készített kutatás a fiatalok jövőképét, a sikerességről, a lehetőségeikről és a vállalkozói hajlandóságról alkotott véleményét vizsgálta. az Eredményekből kiderült, közel minden második magyar fiatal végleg elköltözne Magyarországról, ha lehetősége adódna.
 
Fotó: pixabay
 A Work, Enviroment and Health (Munka, környezet és egészség) című skandináv folyóiratban megjelent tanulmány arra mutatott rá, hogy az egylégterű, nagy alapterületű irodák dolgozói gyakrabban betegek, kevésbé boldogok és hatékonyak, mint a kisebb helyiségekre tagoltakban munkálkodók.
 
A Pew Research Center kutatása a nők és férfiak jövedelmét vette górcső alá. Írásukban arról számolnak be, hogy az amerikai háztartások 40 százalékában, ahol 18 évnél fiatalabb gyerekek élnek, már a nők a fő kenyérkeresők. 1960-ban ez az arány még csak 11 százalék volt.

Szerzői jogok és a korrekt információ-felhasználás

További kutatási eredmények, érdekességek Magyarországról és a világról a ZIPP.hu-n

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.