A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2013. júl. 10.

Válogatás az elmúlt hét híreiből (07.10.)

Több olyan felmérés eredményéről adtam hírt az elmúlt héten a ZIPP-en, amik a fiatalok, illetve az idősödő korosztály problémáival foglalkoznak:
A Randstad Workmonitor felmérése arra mutatott rá, hogy a magyarok többsége támogatja, hogy munkaadója 25 éves vagy ennél fiatalabb pályázót vegyen fel az üres pozíciókba, az 55 év felettiek alkalmazását a válaszadók 65 százaléka elutasítaná. 
A Fundamenta-Lakáskassza 18-35 év közötti fiatalok körében végzett kutatásának eredményei szerint, sok fiatal rendelkezik lakástervekkel, de az anyagi megvalósítás gondokba ütközik.
A többi témába vágó felmérés biztosítótársaságok megbízásából készült. Az egyik a gyermekvállalással és ennek anyagi vonzatával foglalkozott. Eszerint minden második felnőtt vállalna inkább kevesebb gyermeket, hogy jobb anyagi körülmények között nevelhesse őket; tovább arra is rámutatott a felmérés, hogy a családalapítás előtt állók 40 százalékának vannak félelmei a gyermekvállalással kapcsolatban és ezek főleg az anyagi helyzetből fakadnak. Egy a 30-39 év közöttiek kiadásait, megtakarítási szokásait és az öngondoskodás közötti összefüggéseket vizsgáló felmérés eredményei szerint beszűkültek a harmincas korosztály megtakarítási lehetősége. Bár a 30-39 éves magyarok 53 százaléka szerint már 20-29 éves korban el kellene kezdeni az öngondoskodást, csupán 14 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy van annyi tartaléka, hogy ne kelljen aggódnia a jövője miatt. Az öngondoskodás-nyugdíj kérdéskörével foglalkozott  a harmadik témába vágó (több országban készült) kutatás. Ennek eredményei szerint a leendő nyugdíjasok több mint kétharmada még mindig az állam egyik kötelességének tartja, hogy gondoskodjék az időskori ellátásról. A megkérdezettek 43 százaléka gondolja úgy, hogy semmi rossz nincs abban, ha valaki az állami ellátásra alapozza a majdani nyugdíjas éveit, ugyanakkor azoknak az aránya, akik így gondolkodnak, fokozatosan csökken (főleg azokban az országokban, ahol a nyugdíjreformmal kapcsolatosan már komolyabb erőfeszítések történtek).

Az életkorral/érettséggel kapcsolatosan még egy érdekes kutatás - ez Nagy-Britanniában készült. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a férfiak 43 éves korukra érnek felnőtté, 11 évvel később, mint a nő.

Szerzői jogok és a korrekt információ-felhasználás

További kutatási eredmények, érdekességek Magyarországról és a világról a ZIPP.hu-n

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.