A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2013. aug. 10.

Az átlag magyar elégedetlen az életével - infografika

Enyhén negatív értéket ( -0,5 körüli értéket ) vett fel az az új mutatószám, amellyel a GKI a magyar társadalom élet-elégedettségét igyekszik megragadni. Ezen összevont mutató mögött persze meglehetősen nagy eltérések húzódnak meg, ha különféle dimenziók mentén részletesebben is szemügyre vesszük a képet. Amint azt az InfoTandem infografikája is mutatja, a jövedelem önmagában kevés a boldogsághoz; ennél fontosabb, hogy okunk van-e optimistán tekinteni a jövőbe.

A GKI Gazdaságkutató Zrt. 2013 elejétől indította el – egy országosan reprezentatív, 1000 fős mintán – azt az új vizsgálatsorozatát, amellyel a magyarok élet-elégedettségét (well-being) igyekszik feltérképezni. Az ezt meghatározó szubjektív jól-léti faktorok egyénenként eltérőek. A kutatás az „Összességében, mindent egybevetve Ön mennyire elégedett az életével?” kérdéssel próbálja megragadni az általános „közérzetet”. A résztvevőket arra kérik, hogy egy 10-fokú skálán számszerűsítsék az aktuális elégedettségük szintjét, majd a plasztikusabb összkép érdekében az eredményt egy olyan skálára transzformálják, amely -4-től +4-ig terjed.

Forrás és további részletek: http://ado.hu/rovatok/ado/az-atlag-magyar-elegedetlen-az-eletevel-infografika

Szerzői jogok és a korrekt információ-felhasználás

További kutatási eredmények, érdekességek Magyarországról és a világról a ZIPP.hu-n

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.