A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2013. aug. 2.

Cápatámadások - infografikák

Az alábbi infografika a cápák legyilkolására hívja fel a figyelmet. A statisztikák szerint évente 12 embert ér halálos cápatámadás (valójában csak 2011-ben volt 12 halálos áldozat, az éves átlag ennél kevesebb, bővebben és pontosabban erről ITT), míg az emberek óránként több, mint 11ezer cápát ölnek meg.  (Ez évente 100 millió cápát jelent, a becslések 63 és 273 millió közötti skálán mozognak.)

Megj.: A cápák legyilkolásának elsődleges oka a cápauszony népszerűsége egyes ázsiai országokban - a legnagyobb fogyasztó Hong Kong. Gyakran a kihalászott cápáknak csak az uszonyát vágják le, az állat többi részét nem dolgozzák fel, mivel az már nem annyira értékes.


Ezen az ábrán pedig az összes cápatámadás és a halálos kimenetelűek aránya látható területi bontásban az 1958-2008-as időszakot nézve.
A legtöbb cápatámadás az USA-ban történt, ezen belüli is Floridában. A megfigyelések szerint a legtöbb halálesetet nagy fehér cápa okozta, a második leghalálosabb cápa a tigris cápa, a harmadik a bikacápa.

Shark Attacks
by herrimanjoe.
Explore more infographics like this one on the web's largest information design community - Visually.

További érdekes infografikák a cápákkal kapcsolatban: ITT és ITT.

Szerzői jogok és a korrekt információ-felhasználás

További kutatási eredmények, érdekességek Magyarországról és a világról a ZIPP.hu-n

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.