A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2013. aug. 7.

Válogatás az elmúlt hét híreiből (08.07.)


Számtalan cikk és kutatás foglalkozik a magyarok alacsony megtakarítási hajlandóságával (képességével). Ezúttal a GfK mutatott rá arra, hogy 2004 óta nem volt ilyen alacsony a megtakarításokkal rendelkezők aránya, mint 2013 első fél évében.

A K&H pályakezdők jóléti index kutatása a 19-29 év közötti fiatalok nyaralási terveivel foglalkozott. Ebből többek közt kiderült, hogy a fiatalok átlagosan 76 ezer forintot szánnak a nyaralásra, amit többségük 3-6 hónap alatt spórol össze.

Ezen kívül most két könnyebb hírt választottam: Az USA-ban egy cég "becsületkasszás felmérést" készített. A teszt alapján Alabama és Hawaii bizonyult a legbecsületesebbnek, míg Washington a legkevésbé becsületesnek. A londoni tűzoltóság egy kissé bizarr statisztikát tett közzé. Mint írják, több mint 1300-szor kellett kivonulniuk az utóbbi három évben tárgyak fogságába került emberek kiszabadítására. A leggyakoribb "emberfogók" a gyűrű, a vécéülőke és a bilincs.
 
Szerzői jogok és a korrekt információ-felhasználás

További kutatási eredmények, érdekességek Magyarországról és a világról a ZIPP.hu-n

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.