A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2008. ápr. 14.

Közel-Kelet és a turizmus

Míg a világ számos pontján a recesszió fenyeget az Öböl menti országokban töretlen a gazdasági növekedés, melyben egyre fontosabb szerepet játszik az idegenforgalom. Az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UN World Tourism Organisation) a Közel-Keleti turizmus fejlődését az évtized siker sztorijának titulálta. Ugyanakkor elgondolkoztató, hogy míg 2020-ra a szervezet becslése szerint a turisták száma a világban megközelíti majd az 1,6 milliárdot, a Közel-Kelet részesedése mindössze 4,4% lesz (igaz ez az arány duplája az 1995-ösnek).
Mindeközben iszonyatos tempóban folynak a térségben a fejlesztések. Az arabianbusiness.com március 17-i cikkében arról adott hírt, hogy egy független kutatóintézet felmérése szerint csak az Öböl menti országokban jelenleg folyó idegenforgalmi beruházások értéke eléri a 90 milliárd USD-t. Összesen 185 különböző projekt (hotelek, resortok, kikötők, sport létesítmények, bevásárlóközpontok stb.) értéke teszi ki ezt az összeget.

http://www.arabianbusiness.com/513881-gulf-tourism-projects-hit-90bn?ln=en
http://unwto.org/facts/eng/vision.htm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.