A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2010. jún. 17.

Itália: egy bevándorló beszéljen és gondolkozzon olaszul

Aki olasz állampolgárságra vágyik azt tanulja a nyelvet, ismerje az olasz értékeket és éljen is aszerint – nyilatkozta a taljánok 8/10-e egy nemrég készült közvélemény-kutatás során - írta az Angus Reid.

Itália lakosságának döntő többsége (80%) azt szeretné, hogy az összes bevándorló, aki olasz állampolgárságért folyamodik, végezzen el egy olasz nyelvi és egy a polgári értékekről szóló kurzust. Továbbá úgy vélik, hogy azoktól a bevándorlóktól, akikről kiderül, hogy nem osztják értékeit, avagy bűnelkövetőkké válnak, meg kell vonni az állampolgárságot (79% értett egyet az állítással).

A választói jogok tekintetében már engedékenyebbnek mutatkoztak az olaszok. Ha egy bevándorló éveken keresztül „jól viselkedik”, hozzájárul új lakhelyének gazdaság fejlődéséhez, akkor a megkérdezettek 77%-a biztosítana szavazati jogot neki a helyhatósági választásokon.

Az eredmények Arnaldo Ferrari Nasi kutatásából származnak. A 2009. decemberében készült felmérés során 800 olasz felnőttet kérdeztek meg telefonos interjú keretében.

Fenti írásom eredetileg a zipp.hu-n jelent meg:
http://zipp.hu/kulfold/2010/01/28/italia_egy_bevandorlo_beszeljen_es_gondolkozzon_olaszul
2010.01.28. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.