A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2010. nov. 5.

A thaiok elégedettek országuk demokráciájával

Az angliai születésű, tanult miniszterelnök Abhisit Vejjajiva a legnépszerűbb politikus a thai szavazók körében és többségük elégedett azzal, ahogy a demokrácia működik Thaiföldön – derült ki az Angus Reid kutatásából.

A kutatás során 1350 olyan thai-t kérdeztek meg, akik szavaztak a 2007-es választáson. Az ország demokratikus berendezkedésével 16% nagyon elégedett, 42% inkább elégedett, 29% inkább elégedetlen, míg 9% nagyon elégedetlen (5% nem tudott válaszolni).
54% úgy vélekedik, hogy a jelenlegi parlamenti rendszer, a miniszterelnökkel és kabinetével a legjobb politikai rendszer Thaiföld számára. 21% viszont azt preferálná, hogy legyen egy elnök, aki a külügyekkel foglalkozik és egy miniszterelnök, aki a belügyekkel.
Öt thai politikus népszerűségét is vizsgálták a kutatás során. Az eredményekben egyértelműen tükröződik a válaszadók pártszimpátiája. Azok körében, akik a PPP-re szavaztak 2007-ben Thaksin Shinawatra a legnépszerűbb, őt 59% kedveli, a jelenlegi miniszterelnököt Abhisit Vejjajiva-t 31%.
Az összes megkérdezett körében bár Abhisit Vejjajiva vezet 50%-kal, de Thaksin népszerűsége is igen magas: 40%.
Az Angus Reid közvélemény-kutató intézet 1350 thai-t kérdezett meg, akik szavaztak a 2007-es parlamenti választáson. A kutatás reprezentatív a 2007-es választókra nézve.

 
Fenti írásom eredetileg a zipp.hu-n jelent meg:
http://zipp.hu/kulfold/2010/10/23/a_thaiok_elegedettek_orszaguk_demokraciajaval
2010.10.23.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.