A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2012. márc. 15.

Kérdőívszerkesztés google dokumentumokkal GYIK - A kép beillesztés alternatívái

A BEJEGYZÉS MÁR NEM AKTUÁLIS! LD.: Online kérdőívszerkesztés - már kép is beilleszthető a Google űrlapba

Képet, videót tudtommal és jelenleg - legalábbis programozói ismeretek nélkül - nem lehet a Google űrlapokba beágyazni. Sokan kérdezték, hogy mit lehetne mégis tenni. Szerintem: más megoldást választani. (Pl. SurveyGizmo ld. ITT)
Ha valamilyen okból mégis ragaszkodsz a google űrlaphoz is és a képhez (videóhoz) is, két "nem túl szép, de használható" megoldás (a vonatkozó mintakérdőív ITT):

Az első egyszerű, de nem célszerű. A kérdőívedbe beszúrt szakaszfejlécébe írhatsz utasítást a kérdezetteknek és itt megadhatod a kép (vagy videó) elérhetőségét. A probléma, hogy nem működik linkként, tehát a kérdezettnek ki kell másolnia a kép címét és beillesztenie a böngésző címsorába.
- FRISSÍTÉS: már lehet linket tenni a kérdőívbe ld. Online kérdőívszerkesztés - megújult a Google űrlap alkalmazása
Kérdés, hogy a válaszadód megteszi-e, nem okoz-e neki problémát stb.
Ha a képed elérhető a neten, egyszerűen megadod a linket (a sajátodat feltöltheted pl. Picasa webalbumokba, vagy a Flick-re is).


Ha nem szeretnéd nyilvánossá tenni a képed (bár erre az előbbieknél is van lehetőség), vagy mondjuk írnál hozzá megjegyzést is, egy Google Dokumentumba is feltölthetsz képet és akkor a dokumentum linkjét adod meg. Itt lehetőséged van beállítani a megosztást: "A link birtokában bárki".

 

A második megoldás macerás és időigényes, viszont ha jól átgondolod/megcsinálod, lehet igényes is. A dolog lényege, hogy a kérdőívedet be kell ágyazni egy blogba (vagy ha értesz hozzá egy weboldalba).



A bloggerben viszonylag könnyű szerkeszteni, de azért némi jártasság és kreativitás nem árt (szinte biztos, hogy kell állítanod a blog és az oldalsáv szélességét, de lehet, hogy a kérdőívét is). Egy nagyon sablonos példa ITT megtekinthető, vagy a lenti képeken - a kérdőív elé és az oldalsávba is elhelyeztem egy képet.



Nem feltétlen egyszerű a dolog, de ha van hozzá affinitásod és nem túl bonyolult dologra vágysz, jó eséllyel ki lehet belőle hozni egy használható kérdőívet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.