A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2012. márc. 15.

Kérdőívszerkesztés google dokumentumokkal GYIK - Ugrás

Van néhány kérdés a  kérdőívszerkesztéssel kapcsolatban, ami már többször felmerült, ezért néhány külön bejegyzést készítek ezekről a témákról. Remélem hasznos lesz :).

Itt arról lesz szó, hogy miként lehet azt megoldani, ha egyes kérdéseket csak bizonyos válaszadóknak tegyél fel, azaz ugrásokat iktass a kérdőívbe.
Ehhez létrehoztam egy (csak az ugrást bemutató) új mintakérdőívet.


Ahhoz, hogy ugrást tudj rendelni egy kérdéshez, "Feleletválasztós" kérdést kell alkalmaznod az űrlapon. A kérdés szerkesztésénél be kell pipálni, hogy "Ugrás a válasznak megfelelő oldalra".


Ugrani csak oldalakra lehet, nem pedig kérdésekre. Ezért oldaltörést kell beszúrni minden olyan kérdés után, amelyikkel "ugratni" szeretnél. (Ezeket a kérdéseket tedd kötelezően kitöltendővé!)
Értelemszerűen új oldalon első kérdésként, kell szerepeljen az a kérdés, amelyikre szeretnéd, hogy ugorjon a program (tehát előtte kell legyen oldaltörés).


Az "ugratós" kérdésnél minden válaszlehetőségnél egyenként meg kell adnod, hogy amennyiben a kérdezett azt jelöli meg, melyik lapra ugorjon a program.

Érdemes először megszerkeszteni a kérdéseket az ugrások nélkül és beszúrni az oldaltöréseket, majd csak ezután beállítani, hogy hova ugorjon a program a különböző válaszlehetőségeknél. Ha nem így teszel, tehát bepipálod azt, hogy "Ugrás a válasznak megfelelő oldalra", mielőtt létrehoztad volna a következő oldalakat, a program egy figyelmeztető üzenetet fog neked küldeni. Ettől tudod folytatni a szerkesztést, de jelzi, hogy majd vissza kell térned a kérdéshez és beállítani az ugrást.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.