A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2012. jún. 27.

Eurobarométer interaktív kereső rendszer - szekunder adatok

Eurobarométer interaktív kereső rendszeréből egyszerűen lehet adatokat lehívni.
A kiválasztott témát különböző regionális bontásokban, illetve időszakokra is is le lehet kérni.
Az adatokat táblázatos formában vagy grafikonként (nem túl látványos) is megkaphatjuk, továbbá térképen is meg lehet jeleníteni.


56 kérdésből lehet választani (jelenleg), némelyik esetében vannak alkérdések is, illetve kulcsszó alapján is lehet keresni. (Be lehet állítani, hogy az oldal milyen nyelven jelenjen meg, de a kérdések akkor is angolul szerepelnek.)

Példának azt választottam, hogy a válaszadók mit gondolnak arról, hogy jó-e országuk számára az, hogy az EU tagjai (4-es kérdés). Válaszlehetőségek: jó/rossz/se nem jó, se nem rossz/nem tudja.
Az országok közül pedig Magyarországot és Görögországot jelöltem ki. (Mivel a legfrissebb adatok 2011. májusiak, sajnos azt még nem láthatjuk, hogy a jelenlegi görög probléma milyen mértékben jelenik meg az eredményekben, de már egy évvel ezelőtt sem volt rózsás a helyzet...)


Íme az eredmények különböző választható formátumban:






Egy igazán jó hír: az adatok és a grafikonok is letölthetők és felhasználhatók a forrás megjelölésével.
© Európai Unió, 1995-2010
Sokszorosítás a forrás megjelölésével megengedett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.