A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2012. jún. 18.

Foci EB a kutatások fókuszában

Lassan két hete zajlik a labdarúgó Európa-bajnokság, mindenki foci lázban ég - úgy tűnik a kutató cégek sem kivételek. Jó pár felmérés készült már az EB-vel kapcsolatban, egy kis ízelítő:

A magyarok 22 százaléka a spanyoloknak drukkol, a németeknek 17, az olaszoknak pedig 14 százalék. A magyarok közül az 50 év alatti felnőtt lakosság felét nem érdekli az EB.

A németeknek mindössze 15 százaléka nyilatkozott úgy, hogy teljesen hidegen hagyja a bajnokság. Tizennégy százalék hisz abban, hogy labdarúgó-válogatottjuk nyeri a foci EB-t, de csak 6 százalék gondolta úgy, hogy a csapat már a csoportkör után búcsúzik.

A közel-keleti és észak-afrikai (MENA régió) országokban élők 72 százaléka érdeklődik a 2012-es bajnokság iránt (ők úgy nyilatkoztak, hogy legalább részben követni fogják a sporteseményt), közülük 33 százalék drukkol a spanyoloknak, 16 százalék a németeknek és 11 százalék az olaszoknak. Amikor azt kérdezték tőlük, hogy szerintük ki fog nyerni, 36 százalék mondta, hogy a spanyolok, 20 százalék, hogy a németek és 10 százalék, hogy az angolok.

A You Gov egy – nem reprezentatív – kutatásában brit futballrajongókat kérdezett. A felmérésben résztvevők várakozásai szerint a döntőbe Spanyolország és Németország jut, és a legtöbben azt gondolják, hogy a spanyolok fognak győzni. Úgy vélték, hogy elsősorban az oroszok lehetnek azok, akik meglepetést okozhatnak azzal, hogy jobb teljesítményt nyújtanak a vártnál. Másodsorban az angolokról, harmadsorban pedig a horvátokról gondolták ezt a véleményt nyilvánító szurkolók.

Egy másik felmérés a lengyelországi tapasztalatokról kérdezte a szurkolókat. Az eredmények szerint a drukkerek elégedettek: a megkérdezettek 84 százaléka pozitívan értékelte az EB lengyelországi szervezését, 91 százalék dicsérte a hangulatot, 85 százalék nyilatkozott úgy, hogy biztonságban érzi magát az országban, a tömegközlekedést pedig 77 százalék értékelte pozitívan.

Forrás és további részletek:http://zipp.hu/sport/2012/06/10/a_nemetek_nem_biznak_a_valogatottjuk_sikereben
http://zipp.hu/sport/2012/06/08/a_legtobb_magyar_a_spanyoloknak_drukkol_az_eb-n
http://zipp.hu/kulfold/2012/06/16/foci_eb_megszerettek_lengyelorszagot_a_kulfoldi_szurkolok
http://research.mena.yougov.com/en/news/2012/06/07/Research-mena-euro-2012-followers-back-spain-win/ http://yougov.co.uk/news/2012/06/12/euro-2012-your-predictions/

Fotó:Wikipedia/Roger Gorączniak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.