A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2013. febr. 12.

Diplomadolgozat pályázat a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalában

A HENT oldalán bukkantam az alábbi felhívásra.

Az alap- és mesterképzésben tanuló végzős hallgatók számára egyedi hallgatói díjat létesít a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala. A pályázat írásához az SZTNH térítésmentes képzést és szakmai támogatást nyújt, mely segíti a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megvizsgálják szellemitulajdon-védelmi szempontból. A hivatal a nyertes pályázatokat értékes pénzjutalomban részesíti.

Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja, hogy a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatók diplomadolgozatuk témáját szellemitulajdon-védelmi szempontból is feldolgozhassák. A hallgatók a pályázatírás közben megismerik a szellemitulajdon-védelem alapjait, betekintést kapnak eszközrendszerének gazdasági és jogi jelentőségébe, és olyan tudásra tesznek szert, amit a későbbiekben munkavállalóként, kutatóként vagy mérnökként is hasznosíthatnak. A pályázat írásához az SZTNH térítésmentes képzést és szakmai támogatást biztosít. A pályázaton a 2012/13. tanévben felsőfokú alap- és mesterképzésben tanulmányokat folytató, végzős hallgatók vehetnek részt.
 
A végzős hallgató feladata, hogy választott diplomamunka-, illetve szakdolgozati témájának meghatározott szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait feltárja minimum 10 oldal terjedelemben. A dolgozatnak tükröznie kell, hogy a hallgató alapfokon átlátja és értelmezi a szellemitulajdon-védelem rendszerét, és ebben el tudja helyezni saját témájának, megoldásának vizsgálatát újdonság, oltalmazhatóság, illetve hasznosíthatóság szempontjából.
 
A hallgatók az alábbi négy kategória egyikében pályázhatnak:
1.         szabadalom/használatiminta-oltalom,
2.         védjegyoltalom,
3.         formatervezésiminta-oltalom,
4.         szerzői jog.
 
A négy meghirdetett kategória mindegyikében az első három helyezett kerül díjazásra.
Első díj kategóriánként:           150 000 Ft
Második díj kategóriánként:     125 000 Ft
Harmadik díj kategóriánként:   100 000 Ft
 
A pályázati jelentkezés határideje:          2013. február 25.
A diplomadíj-pályázat leadási határideje:    2013. június 29.
 
A pályázat részletes tartalmáról bővebb információ olvasható a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala honlapján.


Szerzői jogok és a korrekt információ-felhasználás Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.