A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2013. máj. 6.

Wikipédia szócikkíró verseny

A Központi Statisztikai Hivatal, a Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár és a Wikimédia Magyarország Egyesület A Statisztika Nemzetközi Éve, 2013 alkalmából társadalomtudományiszócikk-író versenyt hirdet május 1. és június 30. között.
A versenyen a kijelölt időszak alatt írt vagy jelentősen bővített, statisztikai és demográfiai témájú szócikkek indulnak, azokat szakértő zsűri pontozza, és a pontszámok összesítése alapján díjazza a versenyzőket.


A verseny

A Központi Statisztikai Hivatal, a Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár és a Wikimédia Magyarország Egyesület szócikkíró versenyre buzdítja az eddigi és a leendő szerkesztőtársakat.

A versenyt négy szekcióban hirdetjük meg:
  1. Gazdaság- és környezetstatisztika
  2. Demográfia, hazai és külföldi népszámlálások
  3. Társadalomstatisztika
  4. Területi és térstatisztika
Pályázni lehet
  • a felsorolt területekről, illetve múltjukról szóló átfogó cikkekkel;
  • módszertani vagy fontos fogalmakat tisztázó írásokkal;
  • magyar és nemzetközi folyóiratok, alapművek bemutatásával;
  • hazai és nemzetközi intézmények, szervezetek leírásával;
  • kiemelkedő társadalomtudósok, szakemberek, intézményvezetők életét és munkásságát bemutató;
  • illetve egyéb, a témákba vágó szövegekkel.

A verseny célja

A verseny célja, hogy jó minőségű, szakszerű, akár az oktatásban is használható szövegek születését segítse elő statisztikai és demográfiai témakörökben a Wikipédia online enciklopédia felületén.

A részvétel feltételei
A versenyen a Központi Statisztikai Hivatal és a Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár munkatársain, valamint a Wikimédia Magyarország Egyesület elnökségének tagjain kívül bárki részt vehet. Szerkesztésszámhoz, aktivitáshoz nem, mindössze a Wikipédián való regisztrációhoz kötött a részvétel.


A verseny időtartama

A verseny 2013. május 1-jétől 2013. június 30-áig tart. A zsűri kizárólag a május 1. 00:00 óra után és június 30. 24:00 óráig létrehozott és listázott cikkeket, illetve javításokat értékeli.


A verseny értékelése

A verseny értékelésére a lezárást követő hetekben, az eredményhirdetésre a Központi Statisztikai Hivatal október 9-ei ünnepi konferenciáján kerül sor. A végső sorrendet az egy szerkesztő által nevezett cikkek összpontszáma határozza meg. Az értékelés alapjai az alábbi kritériumok: teljesség, szócikkek formai állapota, szócikkek általános hossza, szócikkek minősége, téma fontossága.

A kiírók fenntartják a jogot, hogy a versenykiírást a verseny időtartamán belül is módosítsák, ideiglenesen vagy véglegesen felfüggesszék, illetve döntsenek előre nem látható kérdésekben.


Díjazás

A nyeremények szekciónként azonosak.

Az I–II. helyezettek informatikai eszközt, a III. helyezettek wikipédiás ajándékcsomagot kapnak. Ezenfelül valamennyi díjazott egyéves ingyenes beiratkozást kap a Központi Statisztikai Hivatal Könyvtártól.

A további részletek és a regisztrációs lap elérhető a Wikipédián.

Szerzői jogok és a korrekt információ-felhasználás

További kutatási eredmények, érdekességek Magyarországról és a világról a ZIPP.hu-n

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.