A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2013. jún. 3.

Mezőgazdasági termelők jövőre vonatkozó elképzelései - grafikonok

A mezőgazdasági termelést jövedelemszerzés céljából folytató gazdálkodók 80%-a tervezi, hogy középtávon fejleszti a gazdaságát. A fejlesztésben gondolkodók nagyobbik hányada a birtok méretének növelése mellett a termelés technikai, technológiai fejlesztését is célul tűzte ki. Az AgroStratéga grafikonjai a gazdálkodók jövőre vonatkozó elképzeléseit mutatják be.

Forrás: agrostratega.blog.hu

Forrás: agrostratega.blog.hu

Az AgroStratéga felmérése a mezőgazdasági termelést jövedelemszerzés céljából folytató gazdálkodók körében készült, 1198 fő ágazati döntéshozót kérdeztek meg. A minta a mezőgazdaságilag hasznosított terület 90%-át művelő mintegy 175 ezer gazdálkodó egységet reprezentálja.
A válaszadók négyötöde döntéshozó, további 13-16%-uk döntés befolyásoló a különféle alapanyagok (vetőmag, műtrágya, növényvédő szer) és gép, eszköz beszerzésében, továbbá a termény értékesítésében; ugyanakkor a válaszadók mindegyike döntéshozó vagy döntés befolyásoló legalább egy szakterületen.

Szerzői jogok és a korrekt információ-felhasználás

További kutatási eredmények, érdekességek Magyarországról és a világról a ZIPP.hu-n

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.