A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2013. nov. 14.

Minimálbérek az Európai Unióban - interaktív grafikon

Az alábbi ábrán a minimálbér összege látható euróban kifejezve az Európai Unió országaiban és Törökországban.
Minimálbér: Havi nemzeti minimálbér euróban kifejezve, a jövedelemadó és a társadalombiztosítási hozzájárulások levonása előtt. Nem inflációhoz igazított érték.
2013. júliusában a legmagasabb minimálbér Luxemburgban volt 1874,19 euró, a legalacsonyabb Bulgáriában: 158,5 euró. Magyarországon ekkor a minimálbér összege 332,37 euró volt. A 22  ország közül (ahol van minimálbér), Magyarország ezzel a 16. helyen áll. 
Kevesebb minimálbért a következő országok alkalmaztak ebben az időpontban: Észtország, Csehország, Litvánia, Lettország, Románia, Bulgária.

Az egyes oszlopok fölé húzva az egeret látható, hogy az oszlop melyik országra vonatkozik, és az adott országban alkalmazott minimálbér összege. A grafikon alján található csuszka segítségével az adatok megtekinthetőek 1999 januárjáig visszamenőleg is.

Adatok forrása: Eurostat.
Az ábra a Google Public Data Explore segítségével készült (erről bővebben ITT.)

 

Szerzői jogok és a korrekt információ-felhasználás

További kutatási eredmények, érdekességek Magyarországról és a világról a ZIPP.hu-n

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.