A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2014. máj. 18.

Melyik párt áll Önhöz a legközelebb EU-s témákban?

A K-Monitor elkészítette Euro Voksmonitor nevű alkalmazását, melynek célja, hogy a választók különböző kérdésekre adott válaszait politikai pártokhoz rendelje. A felhasználók nem csak arra kapnak választ, hogy EU-s témákban melyik magyar párt áll hozzájuk a legközelebb, politikai véleményüket összevethetik számos más tagállam pártjainak álláspontjával is.

http://voksmonitor.hu/

A Voksmonitor a K-Monitor és a KohoVolit.eu közös projektje, amelynek célja, hogy a választók a politikával ne csak a pártok kommunikációján keresztül találkozzanak – hanem megismerjék a különböző pártok programját és álláspontját a legfontosabb szakmai-politikai kérdésekben. Az alkalmazás a válaszadóhoz rendeli azt a pártot, amely a válaszok alapján legközelebb áll értékrendjéhez. A kérdéseket hetekkel az alkalmazás megnyitása előtt eljuttatták a pártokhoz. Az LMP, a Jobbik, a Demokratikus Koalíció és az Együtt 2014-PM válaszolt ezekre, míg a Fidesz és az MSZP esetében a K-Monitor a pártprogramokat és politikusok kommunikációját – illetve a kormányzó pártok esetén írott választási program híján a meghozott intézkedéseket – vette alapul a válaszok kialakításánál. (Ez természetesen felveti annak lehetőségét, hogy a pártok hivatalos álláspontjától eltérhetnek a válaszok, ugyanakkor a K-Monitor minden, az alkalmazásban szereplő politikai erőnek megadta a lehetőséget ezek korrigálására.)

A kérdésekre az  oldalon vagy itt is lehet válaszolni (az oldalon angol nyelven is megtalálható a kérdőív):


Tesztként minden kérdésre egyszer az "IGEN" egyszer a "NEM"választ jelöltem be. Lehetőség van a számunkra legfontosabb kérdést megjelölni (a tesztnél ezt kihagytam) az eredmény - mely megosztható Facebookon és Twitteren is - így néz ki:


Az eredmények különböző összehasonlításra is lehetőség van:





Szerzői jogok és a korrekt információ-felhasználás

További kutatási eredmények, érdekességek Magyarországról és a világról a ZIPP.hu-n

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.