A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2014. nov. 16.

Boldogabbak a gazdagok?

A Pew Research Center 43 országban végzett vizsgálatának eredményéből készült az alábbi grafikon. A kutatók azt vizsgálták, hogy egy ország lakosságának élettel való elégedettsége miképp függ össze az ország gazdagságával, egész pontosan az egy főre eső GDP-jével.

Az eredmények azt mutatják, hogy a nemzetek boldogsága csak egy bizonyos fokig növekszik a jóléttel. A grafikonon az x tengelyen ábrázolták a GDP-t, az y tengelyen azok arányát, akik az életükkel való elégedettségüket firtató kérdésre 0-10-ig terjedő skálán 7-10-es értéket választottak (értelemszerűen a 0 jelentette a skála negatív, a 10 a pozitív végpontot).
Például a malájok többsége (56%) elégedett életével (skála 7-10 értékét választók), ami lényegesen magasabb arány, mint amit a jóval szegényebb Bangladesben mért az intézet (34%). Ugyanakkor a grafikon másik végét tekintve azt látjuk, hogy a malájoknál sokkal gazdagab németek csak kicsit boldogabbak náluk (60%).

 
Forrás: http://www.pewresearch.org/fact-tank/2014/10/30/when-it-comes-to-happiness-money-matters/

Szerzői jogok és a korrekt információ-felhasználás

További kutatási eredmények, érdekességek Magyarországról és a világról a ZIPP.hu-n

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.