A világ leggazdagabb országai (2014) Gyerekvállalás az EU országaiban: szabadságok és járandóságok - infografika Infografika a 0-8 éves gyermekek médiafogyasztási szokásairól Mámor és Instagram - infografika

Megosztás

2014. febr. 20.

Munkanélküliség az Európai Unióban - interaktív grafikonok

Az alábbi két interaktív grafikonon a munkanélküliek száma és a munkanélküliségi ráta látható az EU egyes országaira vonatkoztatva.

Az egyes oszlopok fölé húzva az egeret látható, hogy az oszlop melyik országra vonatkozik, és az adott országra vonatkozó érték. A grafikon alján található csuszka segítségével az adatok megtekinthetőek 1995/1996-ig visszamenőleg is (a lejátszás gombra kattintva pedig automatikusan, - mint egy videó - megtekinthető az adatok a kiválasztott kezdő időponttól a legutolsó dátumig.)

Adatok forrása: Eurostat. Az ábra a Google Public Data Explore segítségével készült (erről bővebben ITT.)


Az alábbi kombinált grafikonon pedig a munkanélküliek számát jelzik az oszlopok, a színek pedig azt, hogy ez mekkora munkanélküliségi rátát jelent. (Világos szín alacsonyabb, sötétebb magasabb.) Az egyes országok fölé húzva az egeret, az y tengelyen a munkanélküliek száma, a jobb felső sarokban a színskálán pedig a munkanélküliségi ráta értéke látható.


Az EU-s minimálbéreket ábrázoló interaktív grafikont ld. ITT.

Szerzői jogok és a korrekt információ-felhasználás

További kutatási eredmények, érdekességek Magyarországról és a világról a ZIPP.hu-n

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.